Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

DE PE LA NOI (MĂRUNȚIȘURI)…

March 05, 2024 By: Garda Category: LA ORDINEA ZILEI

Astăzi, după distrugerea Monumentului Soldatului Confederat din Parcul Hemming (al cărui nume a fost între timp și el schimbat), “sculptura” pe care o vedeți i-a luat locul…
Oricum și-ar dori stânga politică care ne conduce astăzi să cosmetizeze istoria, ea nu poate fi ștearsă de adevăr sau dată în lături!

Am mai scris în alte rânduri despre mania distrugerii monumentelor confederate din orașul nostru, Jacksonville, și nu numai. Mulți n’au înțeles mai nimic din cele descrise, cum nici “băștinașii” de pe-aici, interesați mai mult de îngurgitarea hrănii și programarea chermezelor în timpul liber din uichend. Și totuși, ar fi poate nedrept să facem o astfel de catalogare, mare parte dintre ei sunt pur și simplu timorați, înfricoșați de noile stări politice și metodele dictatoriale ale aparatului statal bolșevic care ne conduce. Respectul datorat strămoșilor a intrat de-acum pe linie moartă, în așteptarea unor vremuri mai bune…
Un adevărat terorism de stat face ravagii pe meleagurile Americii, un fel de stalinism disimulat, zice-se a fi “pentru menținerea democrației”. Un fel de 1948 la noi în România, când se consolida noua societate comunistă, iar oamenii erau vânați și aruncați în închisori fără vină; asta, pentru cei care-și aduc aminte!
Într’o închisoare din capitala țării noastre, Washington, mii de deținuți politici au luat locul infractorilor de rând, eliberați din motive de… echitate. Nu sunt doar niscai simpli borfași, cărora regimul le face amnistierea; din rândul lor fac parte spărgători de bănci cu antecedente în trecut (unele dintre acestea deosebit de grave), etc.
O spunem doar în treacăt, pentru că în ultimii 3 ani judecătorii s’au înmulțit într’un ritm considerabil, mai puțin pe merite, și mult mai mult prin grija și grația puterii care ne conduce cu mână forte! Un angrenaj al falsei justiții care să proclame sentințe!
Nu mai insist! Pentru cei intrați deja în amnezie, rândurile mele ar părea nelalocul lor! Așa o fi!…
Tocăm spațiul (și nu e bine), chiar dacă s’ar merita comentate multe episoade de inechitate care se înregistrează zilnic împotriva oamenilor de rând, mai conservatori sau clarvăzători ai păstrării Constituției noastre sacre.

Punem mai jos câteva imagini care ar trebui să dea bine de gândit scepticilor ce-și aruncă ochii pe rândurile de față, fără nici o considerare.
Numele celor care “semnează” picturile murale le păstrăm deocamdată anonime. Cine dorește, poate vizita muralele numai “în grup” (sunt cam 50), la prețul de $ 94.00, primind pentru fiecare în parte explicațiile de rigoare! Același lucru în cazul insalubrei sculpturi ce acum înlocuiește majestuosul Monument de altă dată al Soldatului Confederat din Parcul Hemming (unde se pare că este locul de plecare al turului), cu jalnica și canibalistica “rătăcire” a unui așa zis sculptor al noii avangarde anarhiste – un deșertat de minte – lipsit de cel mai elementar talent.
Iarăși, încă odată mulțumiri celor care ne urmăresc…

Nicolae NIȚĂ

1 Trackbacks/Pingbacks

  1. Garda de Fier | FROM US (LITTLE THINGS)… 06 04 24

Lasă un răspuns