Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

Ion Banea: Distrugătorii de biserici (1936)

October 27, 2018 By: Garda Category: Presa interbelică, Restituiri

— Observațiuni pe marginea celor ce se întâmplă în Spania —

“Stă îngrozită lumea creştină…”

Aproape de şase luni stă îngrozită lumea creştină în fața celor ce se întâmplă în Spania.

Nebunia bolşevică a întins pârjolul, jalea şi sălbăticia cea mai grozavă, asupra bietului popor spaniol.

Pe deasupra sângelui de frate, care curge din belşug acolo, din pricina anarhiei comuniste, care a otrăvit acest neam, înregistrăm acum fapte, pe care nici, cele mai inchiziționale şi păgâne vremuri nu le-au cunoscut vreodată. Numai geniul negru al lui Satan, reprezentat aici prin jidovimea bolşevizată, poate scorni asemenea lucruri. Cadavre de călugări şi călugărițe, scoase din liniştea odihnitoare a mormânturilor lor, pentru ca să fie batjocorite. — Preoți, călugări şi episcopi, împuşcați spânzurați şi omorîți în cele mai grozave chinuri. Oamenii, cari nu au altă vină, decât a nu simpatiza cu bestiile roşii — sunt scoşi din temnițe — stropiți cu benzină şi aprinşi de vii ca făcliile. — Aic
i se dărâmă cu ură şi cu furie drăcească Mănăstirile şi Bisericile.

Se distruge cu iudaică ticăloşie c r u c e a şi orice umbră de credință, şi culmea acestor profanări cari revoltă până la sânge, stă în strigătoarea la cer mârşăvenie, de a face din altarul unei sfinte Catedrale, closet!

Acesta este, sumar, aspectul hidos, pe care-l prezintă revoluția bolşevică din Spania, a cărui stâlp de susținere este aşa zisul ,,guvern legal” din Madrid! 

***

În fața acestor stări de lucruri, cari te înmărmuresc de-a dreptul, revoluția din Spania ne-a prilejuit şi alte observațiuni interesante. — Observațiuni cari definesc o stare de mentalitate, pe care o parte din lumea aceasta, o prezintă. Cu câteva luni în urmă când Italia a pornit cu răsboiul să cucerească Abisinia, — nu mai citeam altceva prin ziare, decât despre sancțiuni, consilii ale acelei Cocote bătrâne, care este Societatea națiunilor şi interminabile discursuri ținute de toți marii întru masonerie — despre „barbara”, „inumana” şi ticăloasa aceia de Italie, care sare aşa tam-nesam să distrugă pe blânda şi cumintea Abisinia, cultivatoare a sclavajului, banditismului şi a altor asemenea „ umanități”.

Ei! dar, de când este vorba de „Frontul popular” din Spania, care luptă contra lui Dumnezeu, religiei creştine şi a Sfintelor biserici, se schimbă atitudinea. Liga națiunilor încă nu s’a mişcat! Nu este impresionată această u m a n ă adunare, despre cele ce se săvârşesc acolo ! — Iar țările sancționiste, cum s’au mai grăbit să facă demersuri, de a nu interveni nimeni la cele ce se întâmplă în Spania. Sunt liberi să se omoare… sau dacă nu, atunci măcar ceva ajutor pentru… frontul popular bolşevic! Pentru aceasta se poate ! Cât de mult!

Masoneria din lumea întreagă şi-a mobilizat toată puterea de bani şi de presă, pentru a sprijini frontul popular şi a ponegri pe „rebeli”. Sunt bătătoare la ochi aceste două atitudini!

*

În țara noastră sunt mulți, cari doresc biruința frontului popular.

Până întru atât îi domină, ori patima politică, ori prostia francmasono-democratică, încât nu mai au discernământul necesar şi sentimentul de buni crestini, care ar trebui să stea de veghe în sufletul lor. Simptome triste se arată şi la noi. Comuniştii ridică capul! Partide inconştiente le fac jocul, pentru a lupta contra dreptei extremiste, care propovădueşte trei mari idei axiale: ideia creştină, națională şi monarhică! Să se ştie însă, că în România sunt gata multe suflete, să nu lase a se ajunge ca în Spania, unde distrugătorii de biserici, acum, ori mai târziu, tot vor fi distruşi, pentrucă nici odată Satana, nu va putea birui pe Dumnezeu şi credința Lui!

Ion BANEA

Revista “Flori de Crin”, Simleul-Silvaniei. Anul V, Nr. 7-10, Aprilie, 1936.

Lasă un răspuns