Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

Arhiva / April, 2010

Apărarea naţionalismului nostru!

April 10, 2010 De: Garda Categoria: LA ORDINEA ZILEI

Statul Român duce o luptă fără menajamente cu propria lui Naţiune

Distrugerea etniei româneşti este din ce în ce mai vizibilă, trădătorii din elita sistemului de conducere sunt fără frică în planul lor diabolic de a distruge  această Naţiune a noastră. Prin distrugerea învăţământului, prin distrugerea locurilor de muncă care trebuie sa fie utile şi ocupate prin concursuri corecte, prin distrugerea oricăror metode de a câştiga în instanţă un proces chiar dacă nu ai cunoştinţe sau rude ce aparţin politicii, se doreşte de fapt distrugerea credinţei că această Naţiune nu mai are nici un viitor, deci nu mai are putere să lupte contra trădătorilor şi a străinilor.

Statul Român duce o luptă fără menajamente cu propria lui Naţiune pe care ar trebui să o apere. Acest Stat Român a dus cam tot timpul, de când s’a format, o luptă de distrugere a Naţiunii Române cu ajutorul căreia s’a format şi există. În timpurile trecute mai existau: Alexandru Ioan Cuza, Ion Brătianu, A.C.Cuza, Nicolae Paulescu, Gheorghe Cantacuzino – Grănicerul, Regele Ferdinand, Corneliu Zelea Codreanu care prin funcţiile pe care le aveau şi mişcările naţionaliste pe care le conduceau puteau să contracareze acţiunile de distrugere a etniei româneşti.
(more…)

“Dragoș, îmi cer scuze…”

April 07, 2010 De: Garda Categoria: LA ORDINEA ZILEI

Mama lui Valeriu Boboc, soția și fiul. Foto: Unimedia

Mihai Ghimpu: “Dragoș, îmi cer scuze în numele statului pentru moartea tatălui tău” “Cei care sunt la putere să-și amintească mereu de 7 aprilie și de ceea ce se poate întâmpla daca nu stau cu picioarele pe pământ”, a declarat Mihai Ghimpu, urându-i lui Valeriu Boboc să-i fie țărâna ușoară. 

Dragoș Boboc, fiul lui Valeriu Boboc, este cel în fața căruia președintele interimar, Mihai Ghimpu, și-a cerut scuze în numele statului pentru faptul că din cauza organelor statului tatăl său a murit. Declarațiile au fost lansate astăzi, 7 aprilie, în cadrul evenimentului religios, organizat în Piața Marii Adunări Naționale, pe locul unde Boboc a fost omorât. (more…)

Eroul Valeriu Boboc decorat…

April 07, 2010 De: Garda Categoria: LA ORDINEA ZILEI

Ghimpu l-a decorat post-mortem pe Valeriu Boboc cu Ordinul Republicii

 

Valeriu Boboc a fost decorat post-mortem cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție în stat. Ordinul a fost semnat de către președintele interimar Mihai Ghimpu.

Amintim că Valeriu Boboc, un tânăr de 23 de ani, a decedat, potrivit experţilor internaţionali, în urma loviturilor în seara protestelor din 7 aprilie. Familia consideră că tânărul a murit după ce a fost bătut cu cruzime de către poliţie, deoarece corpul era plin de vânătăi.

Versiunea iniţială a poliţiei a fost că tânărul s-ar fi intoxicat cu fum în timpul acţiunii de protest din 7 aprilie. Ulterior, o expertiză internaţională a demonstrat că Valeriu Boboc a decedat în urma loviturilor.

UNIMEDIA precizează că la protestele din 7 aprilie au participat în jur de 30 mii de tineri, care şi-au manifestat dezacordul cu victoria comuniştilor şi falsificarea alegerilor.

Ion Perju, unul dintre suspecţi

April 06, 2010 De: Garda Categoria: LA ORDINEA ZILEI

Suspectul reţinut, Ion Perju...

Potrivit unor surse confidenţiale, suspectul de moartea lui Valeriu Boboc, reţinut astăzi cu mandatul Procuraturii Generale este Ion Perju, colaborator al Comisariatului General de Poliţie Chişinău.

Potrivit aceloraşi surse, există şi alţi suspecţi, printre care Ghenadie Floreac, vicecomisar de Drochia şi Ruslan Saachiian, şef al Poliţiei Criminale a CGP Chişinău.

Ion Perju figurează şi în dosarele de tortură, intentate la cererea lui Anatol Mătăsaru.

Victime ale protestelor din Aprilie 2009 au confirmat pentru ZdG că Perju este foarte puternic. «Loviturile sale nu pot fi uitate», ne-au spus aceste surse, oferindu-ne imagini dintr-un episod filmat cu camera ascunsă.
Ziarul de Gardă

Ion Perju, “tipul în albastru”…

April 06, 2010 De: Garda Categoria: LA ORDINEA ZILEI

Asasinul, bănuit de moartea lui Valeriu Boboc, ar putea fi Ion Perju, “tipul în albastru”, susține Chirtoacă

 
 

"Tipul în albastru"...

“Din câte cunosc, persoana reținută de Procuratura Generală, este Ion Perju, polițistul în civil, care l-a lovit primul pe Valeriu Boboc.” Declarația îi aparține lui Dorin Chirtoacă, vicepreședinte PL, oferită pentru UNIMEDIA.

“Alte două persoane, care îl lovesc pe Valeriu Boboc, sunt de la comisariatul de polițe de la Ciocana. Mai este o persoană de la “Fulger”. Ulterior, își face apariția Ghenadie Floreac. Sunt imagini și cu Saachian, care aparent îl lovește pe Valeriu Boboc. Există și alte informații, dar care nu pot fi făcute publice, în interesul anchetei”, a mai precizat Chirtoacă. (more…)

Liderii AIE: Ştim cine l-a omorât pe Valeriu Boboc!

April 04, 2010 De: Garda Categoria: MĂRTURII

„Ştim cine l-a omorât pe Valeriu Boboc!” Declaraţia aparţine liderului PLDM, Vlad Filat, lansată azi, 4 aprilie, în ziua de Paşte, în timp ce toţi cei patru lideri ai Alianţei pentru Integrare Europeană au depus flori şi lumânări în locul în care a fost omorât Valeriu Boboc.

Întrebat dacă e vorba de „tipul în albastru” despre care a vorbit Damian Hâncu pentru UNIMEDIA, liderii AIE au precizat că poliţistul îmbrăcat în haină albastră a fost doar unul dintre primii, care l-a lovit pe Boboc şi că e vorba de mai mulţi autori ai crimei. (more…)

Răsună toaca de O. Goga

April 03, 2010 De: Garda Categoria: LA ORDINEA ZILEI

Iisus, răstignit...

De glasul ei tresai pe pernă,
Măicuţă, tu, cu chip frumos,
Şi-alergi în grabă la altarul
Mântuitorului Hristos…

Te văd în colţul vechi de strană
Cum stai supusă de răstrişti,
Şi-atâta jale pare scrisă
În ochii tăi curaţi şi trişti…

Şi cum te’nchini în rugăciune,
Eu mă gândesc înduioşat:
Nemilostiva toacă-a nopţii
Ce vis frumos ţi-a tulburat?…
Octavian GOGA

GÂNDURI DE PAŞTE

April 03, 2010 De: Garda Categoria: LA ORDINEA ZILEI

CHRISTOS A INVIAT!

    Dimineaţa se trezeşte cu ochii mijiţi în lumină prea clară; albastrul de sus orbeşte cu puritatea sa pe cei care-şi ridică privirea a rugă. Limpezimea e transparenţă de cristal şi viaţa se face simţită palpitând în toate.
    Izbucnesc muguri de flori învoalate şi verdele se apleacă mângâiat de vânt tânăr şi subţire. Privirea se opreşte pe culori, lacomă de frumuseţe şi proaspăt; aburi de lacrimi dau ochilor o strălucire tainică şi şugubeaţă în acelasi timp. Zâmbetul e descătuşat de frig şi cu capul dat pe spate, hohotul de râs izbucneşte rebel în picături de perle cuminţi, înşirate ca pe aţă.
    E început de viaţă în tot şi toate şi sufletul se simte mai liber acum; mişcarea e alertă, vivace, tonul vocii schimbat, mai plin de rezonanţă, mai sigur pasul, iar vorba măsurată se precipită ca într’o cascadă.

ADEVĂRAT A INVIAT!

    E bucurie în strigăt şi’n joacă şi proaspăt în respiraţia liberă.
    E lumină în fine după atâta amurg prelungit în umezeală şi cenuşiu împietrit parcă între cer şi pământ.
    E sărbatoarea vieţii care izbândeşte spre bucuria celor ce ştiu să-i guste paharul plin, e bucuria naşterii noului din cel vechi, fermecătoare şi eternă schimbare care va duce spre miez fierbinte începutul care să-l frământe şi să-l topească spre a se mistui în desăvârşire, ca mai apoi, să ia din nou fiinţă, dar altfel.
    Este simbolica Inviere şi întoarcere de dincolo de lume a celui care a murit spre a ne mântui, a murit şi a înviat spre a ne dovedi că există şi că ne iubeşte, aşa cum suntem noi, în nimicnicia noastră.
    Este întoarcerea triumfală în viaţa şi lumina din întunericul lumii de nimeni ştiută, dar a cărei taină fiecare are a o afla la timpul său, este clipa de fulger când cu ochii plecaţi aşteptăm rugăciunea. 

CHRISTOS A INVIAT!
Delia V. LUCACIU

Un cântec barbar de G. Coşbuc

April 02, 2010 De: Garda Categoria: VIDEO

MOARTEA LUI BOBOC?!

April 02, 2010 De: Garda Categoria: MĂRTURII, VIDEO