Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

Documentare Video

Filme Documentare

 Apasã / ClickApasã / ClickApasã / ClickApasã / ClickApasã / Click17 Comments to “Documentare Video”


 1. burlea mihai says:

  legiunea nu este la voi in strainatate este la noi aici si sa dea dumnezeu sa intran in legalitate voi cei de afara nu aveti ce cauta

  1
 2. Doamne Dumnezeule ! voi stiti cine au fost legionarii? cum puteti sa-i venerati ?
  ganditi de doua ori inainte de a spune si de a face ceva . in acest mod o sa ne intoarcem iar la tiranii si tot felul

  2
 3. Se pare ca tu (ca si marea majoritate a populatiei) nu ai idee cine au fost legionarii. Documenteaza-te si apoi vorbeste.

  3
 4. Eu am un respect deosebit pt. Miscarea Legionara din Romania si pt multi oameni de mare pret care au fost membri sau simpatizanti (dar eu nu sunt legionar). M-am documentat cat de cat din mai multe surse pro(carti ca Sfantul Inchisorilor sau Amintiri din Mlastina disperarii etc.) si contra.

  Totusi cu toate lucrurile bune pe care le-au facut, trebuie sa recunoastem ca au realizat si multe crime (nu chiar asa multe cum se stie in popor dar oricum multe multe). Si numai una si tot ar fi fost prea mult. Scuze precum ca ar fi fost altii infiltrati nu cred ca pot fi acceptate de un om rational.

  Ai gresit, platesti si incerci sa mergi mai departe cu fruntea sus. Parca asa a zis CZC. Eu cred ca asa ar trebuii sa faca adevaratii legionari.

  4
 5. Traiasca Legiunea

  5
 6. si Capitanul !

  6
 7. Leontin says:

  @ Vlad
  Salut Vlad,
  Iti respect opinia ta, dar sa nu uitam ca acele evenimente s-au petrecut intr-o anumita perioada si intr-un anumit context.
  Crime au existat si vor mai exista … unele asumate iar altele nu.
  Privita in individualitatea sa, uciderea unui om, este un lucru cutremurator … dar in acele vremuri, ca si astazi, alesii tarii isi vindeau serviciile unor interese straine ori personale .
  Toate acele crime sunt rodul nemultumirilor adunate zi de zi !
  In acele vremuri se murea de foame mai rau ca astazi !

  Oare, cine au fost “criminalii” ? Cei care traiau in lux pe spatele poporului … ori cei care le-au aratat alesilor ca au de ce sa se teama ?!

  Istoria ne prezinta numai o parte a evenimentelor ori a anumitor persoanlitati … dar sa nu uitam ca acele crime despre care se face vorbire in istorie nu au fost facute de placere, de amuzament … ci au avut un scop !
  Cu respect,
  Leontin

  7
 8. Mary – esti de un penibil grotesc !

  8
 9. Daca nu faceti ceva cat mai curand, o sa ne pierdem steagul definitiv. Asasinii economici si adevaratii teroristi mondiali – UE, FMI, Banca Mondiala ONU. NATO si alte lichele, vor sa puna mana pe toate natiunile, ca sa le uneasca sub o singura conducere. Nu vor mai exista granite, nu vor mai exista steaguri – doar cele mai sus mentionate. Vom fi cu totii sclavi. Priviti la situatia Greciei. Prin aceasta istorie vom trece cu totii. Nici macar un partid aflat in acest moment in legalitate nu are forta si nici gandul de a face ceva. Daca miscarile ce au aparat candva aceasta tara nu vor iesi din nou la lupta, suntem pierduti.

  9
 10. Cu prima miscare sau primul partid natinonalist, chiar extremist care va iesi la suprafata si va spune clar si raspicat ca doreste recuperarea Romaniei, cu toate riscurile politico-economice ce decurg din aceasta, cu acela ma voi alia. Sa stiu ca mananc o coaja de paine pe zi si nimic altceva nu ar mai conta.

  10
 11. @Leontin
  Diferenta clara de opinie intre noi doi. Eu nu cred deloc ca poti realiza crime ca sa atingi un scop. Cat de buna ar fi miscarea sau scopul tau, nu va mai exista limita si nu stii unde poti sa ajungi. Opinia mea. Adevarul e mai presus de mine.

  Si apoi parca crestinismul-ortodox e fundamental pt legionari. Iti spun cu siguranta ca o crima nu va fi niciodata privita ca necesara pt atingerea unui scop de catre ortodocsi, mai ales pamantesc (caci scopul nostru al ortocsilor este sa ne mantuim).

  Ceea ce vreau eu sa spun este ca nu trebuie ca legionarii sa incerce sa sa isi scuze greselile. In felul acesta o sa fie ca toti ceilalti: cand sunt la putere arata greselile altora, cand sunt slabi incearca sa se scuze.
  Eu as admite cu demnitate ce am facut si sa fac tot posibilul sa nu se mai repete greseala. Legiunea si legionarii si capitanul nu sunt perfecti deloc. Sunt oameni si lucrari omenesti cu multe greseli. Dar trebuie intotdeauna sa mergem spre mai bine. Si mai avem de lucru destul.

  Cu bucurie si respect,
  un simplu om

  11
 12. burlea mihai ,

  Miscarea legionara este acolo unde sunt legionarii!

  mary,

  Cunoştinţele tale despre mişcarea leginară sunt în mod evident puţine şi imprimate doar de mistificatorii istoriei noastre nationale. Mişcarea legionară este o mişcare de eliberare naţională, revoluţie spirituală şi înfaptuire a dreptatăţii sociale. Aprofundează-ţi cunoştinţele pentru că e în avantajul tău să cunoşti adevărul despre evenimentele asupra cărora te pronunţi în public. Succes!

  12
 13. vlad barbos says:

  buna
  sunt curios care este atitudinea d-voastra la adresa evreilor din zilele noastre. Inteleg ca vechiul partid era puternic antisemit, dar v-ati pastrat aceleasi conceptii si azi?
  multumesc anticipat

  13
 14. vreau sa le amintesc “excitatilor ” legionari ca strabunicul si bunicii au “petrecut” zile frumoase la Birkenau , a-ti fost partasi si apropiatii celor care au ucis peste 6 milioane de evrei
  va “iubim ” nespus
  salom

  14
 15. Camarazi a sosit vremea trezirii neamului romanesc! Ridicati-va la lupta onoarei pentru salvarea Romaniei dela prabusire cauzata de tradatorii de neam si tara.
  TRAIASCA LEGIUNEA SI CAPITANUL. Inainte spre biruinta legionara!

  15
 16. Buna ma numesc Lucian, am 16 ani si as vrea sa fac parte din Miscarea Legionara !!Cum fac?

  16
 17. TLC!

  17


Lasă un răspuns