Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

Garda de Fier

MIŞCAREA LEGIONARĂ

Arhanghelul Mihail, Patronul Spiritual al Miscãrii Legionare

  

• O Românie Nouã nu poate iesi din culisele partidelor, dupã cum România Mare n’a iesit din calculele politicienilor, ci de pe câmpiile dela Mãrãsesti si din fundul vãilor bãtute de grindina de otel. O Românie-Nouã, nu poate iesi decât din luptã. Din jertfa fiilor sãi. Deaceea nu politicianului mã adresez astazi. Ci Tie, Soldat. Inaltã-te. Istoria te cheamã din nou! Asa cum esti. Cu mâna ruptã. Cu piciorul frânt. Cu pieptul ciuruit. Lãsati-i pe neputinciosi si pe imbecili sã tremure. Voi dati lupta cu bãrbãtie…

• Răul ce bântuie lumea, provocând mizeria, ura şi revolutiile, vine dela suflet • Ideile materialiste, introduse de cãtre marxism, sterilizează sensibilitatea sufletească şi umanismul din noi. • Libertinajul şi indisciplina distrug propriul viitor al tineretului • Distrugerea principiului elitelor provoaca injustiţia şi promovarea lichelismului • Delăsarea principiilor morale anihilează ideia de onoare, demnitate şi respect • Negarea spiritului religios in viaţa socială, înseamnă negarea propriei sale esente

Ingemãnati cu eternitatea, mortii nostri din lumea de dincolo, ne ocrotesc si ne îndreptã pasii. Ei au realizat acolo, în câmpiile Domnului, o altã Legiune, si ca si pe vremuri, când erau fiinte muritoare, sunt camarazi. Camarazi de luptã, camarazi în viatã, camarazi în moarte. 

23 Comments to “Garda de Fier”


 1. Noua Garda de Fier . Comanesti-Bacau

  Toti cei care doresc sa ne cunoasca pot intrape adresa:
  http://www.nouagarda.blogspot.com
  mail. ngf_2010ro@yahoo.com

  UN SINGUR POPOR – O SINGURA TARA.

  1
 2. Ideile Miscarii vor triumfa, ptr. ca izvoresc din adancurile neamului romanesc. Pedepsirea talharilor – singura consolare pe care o cere tara azi – n-o poate face nimeni altcineva decat miscarea; cum si reforma interioara a omului cinstit!

  2
 3. Sunt un adept al NOII DREPTE si vreu sa fac parte din miscarea legionara.E posibil?

  3
 4. iosub adrian says:

  sunt trup si suflet alaturi de legiune,pana la moarte!

  4
 5. Cosmin Vancea says:

  Am 25 de ani si sint pasionat de istoria legiunii. Cum pot sa intru in contact cu vechi legionari din Braila? stiu ca unii au luptat in rezistenta din Dobrogea?

  5
 6. Alex Grigoriu says:

  Va felicit pentru aceste pagini atat de frumoase si, mai ales, necesare…
  Cu stima si multa consideratie!

  6
 7. Bogdan DOLNICEANU says:

  Pacat. Dreapta ( ma refer la partea nemanjita de mizeriile politice actuale ) este din nefericire atat de schindata incat speranta unei ZILE MARI este atat de indepartata… Ce-am fost si ce-am ajuns ( ca popor )!

  7
 8. Gabriel says:

  Este foarte adevarat ca miscarea legionara si curentele de gandire ale acesteia au la baza o gandire sanatoasa -izvor de intelepciune si inteligenta romaneasca-pacat ca tot mai putini tineri nu cunosc adevarata istorie a acestei tari , legionarii au vrut binele, prosperitatea si curatenia neamului romanesc, pacat ca sunt din ce in ce mai putini supravietuitori ai acelor vremuri -comunistii i-au hartuit si bagat la inchisori grele pe cei mai multi dintre ei, putini duc mai departe flacara vie a credintei legionare curate, modernismul asta nu duce la nimic bun, este necesara o noua oranduire sociala bazata pe perceptele legionarismului strabun pentru un patriotism curat al acestui popor atat de incercat-asa cum este in Germania de azi . Va iubim dragi legionari si fie ca Romania sa fie condusa de iluminatii legionari

  8
 9. Sper sa imi raspundeti la acest mesaj.

  De ce sunteti impartiti in doua tabere si nu luptati sub o singura conducere? Noua Drepta si Partidul “Pentru Patrie” lupta pentru aceeasi cauza. Chiar nu inteleg. Impreuna ati fi mai multi si mai puternici si nici nu s-ar mai crea confuzie. Va rog din suflet, dati-mi un raspuns.

  Traisca Legiunea si Capitanul!

  9
 10. Buna intrebare as vrea sa stiu si eu.

  10
 11. Vintila Cristian says:

  Miscarea Legionara va renaste, poate sub alt nume, cine stie, pentru ca sunt valori puternice si ancestrale. Este de asemenea adevarat ca o constructie solida se face incet adica temeinic, zecile de ani nu inseamna durata lunga pentru constructia chiar partiala a unei natiuni.
  Cu respect si perseverenta,
  Cristi Vintla

  Am gasit asta pe “goggle”. Este adevarat ce scrie mai jos? Este istorie sau fictiune? Daca este adevarat chiar si numai jumatate, e nasol, naspa, oribil, ………………….. Mai avem multe de descoperit, de invatat.

  M-am intrebat timp de aproape 30 de ani “ De ce erau asa multi legionari in Romania, din ce motiv au pastrat legatura sufleteasca cu Miscarea legionara atit de multi, asa de mult timp, in aproape orice conditii (bunastare, prigoana, bogatie si/sau in fata plutonului de executie)?” cit timp propagandistii de toate felurile imi explicau istoria Miscarii legionare ca fiind antisemita, antinationala, corupta, filonazista, fundamentalista. Acum incep sa inteleg de ce ISTORIA, si nu explicatiile despre storie, este stiinta fundamentala a stiintei supreme “FILOZOFIA” ! Acum se leaga si explicatia prigoanei comuniste asupra studentilor, profesorilor de la istorie si filozofie (in perioada comunista prigoana asupra acestora mi se parea absolut inutila din perspectiva statului communist).

  Răzbunători

  Răzbunătorii este numele dat grupului de legionari care în septembrie 1939, l-au «executat» pe Armand Călinescu, prim-ministrul asasin, care avea pe conştiinţă viaţa (şi tinereţea) Căpitanului, a Nicadorilor şi a Decemvirilor, ucişi prin strangulare de gardienii care îi păzeau. Scopul lor a fost acela de a-l pedepsi pe Armand Călinescu pentru crimele făcute împotriva legionarilor.
  Desfăşurare şi represalii

  Răzbunătorii mai sunt cunoscuţi şi sub numele de “echipa Miţi Dumitrescu”. Grupul era format din: Miţi Dumitrescu (avocat), Ion Ionescu (student), Ovidiu Isaia (fotograf), Ion Moldoveanu (student), Gheorghe Paraschivescu (student), Cezar Popescu (student), Marin Stănciulescu (mecanic), Traian Popescu (student), Ion Vasiliu (desenator).

  Atentatul a avut loc în timp ce Armand Călinescu se deplasa de la minister spre casă într-un automobil Cadillac neblindat. Maşina a fost blocată de un alt automobil în zona Eroilor din care au coborât mai mulţi oameni înarmaţi. În schimbul de focuri care a urmat a fost ucis şoferul, iar agentul de pază a reuşit să fugă fiind rănit. Armand Călinescu a fost nimerit de douăzeci de gloanţe.

  Imediat după atentat echipa Miţi Dumitrescu s-a deplasat în str. General Berthelot” şi, îşi aminteşte Paul Ştiubei a intrat în localul Radiodifuziunii trăgând în tavan mai multe focuri de revolver. Aceasta pentru a intimida şi paraliza presupusa gardă militară de pază. Spre stupefacţia istoriei această instituţie a Radiodifuziunii nu avea pază militară şi avea numai doi portari, salariaţi proprii, care controlau intrarea.

  Echipa Miţi Dumitrescu s-a dus direct în sala de înregistrare şi difuziune unde cânta orchestra Radio. Miţi Dumitrescu a luat microfonul din faţa orchestrei şi a pronunţat următorul mesaj către Naţiune şi Istorie: Astăzi 21 septembrie 1939 ora 1430 primul ministru Armand Călinescu a fost executat de o echipă legionară de sacrificiu care a făcut justiţie pentru asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu la 30 noiembrie 1938. Salariaţii Radiodifuziunii au întrerupt difuzarea la jumătatea mesajului şi astfel publicul ascultător n-a recepţionat justificarea atentatului. Odată cu exprimarea mesajului, echipa Miti Dumitrescu a depus pe podea revolverele şi a ridicat spre tavan ambele mâini. Aceasta cu semnificaţie de predare către autorităţile de stat. Până să vină poliţia spre a-i aresta(;), directorul general al Radiodifuziunii(;) s-a repezit asupra lui Miti Dumitrescu şi i-a tras două palme. Miti Dumitrescu nu a ripostat şi a rămas mai departe imobil cu mâinile ridicate spre tavan.

  Poliţia a venit în frunte cu generalul Gavrilă Marinescu şi i-a luat pe legionari. Lui Miti Dumitrescu i s-au rupt ambele braţe, iar limba i-a fost scoasă din gură cu un cârlig. Fiecare dintre cei nouă membri ai echipei de sacrificiu, după ce a fost torturat timp de 8 ore într-un mod înfiorător a fost legat şi împuşcat fără judecată. Apoi, tot Poliţia, le-a depus cadavrele chiar la locul atentatului, strada Ştirbei Vodă la întretăierea cu bulevardul Ardealului.

  Încă o informaţie. La acea dată era mare caniculă în Bucureşti. Prefectura Poliţiei Capitalei a montat în jurul cadavrelor mai multe tribune pentru ca publicul să [le] vizioneze descompunerea(;). La faţa locului au venit membrii Guvernului şi alte somităţi ale clasei conducătoare. În «Jurnalul» care a rulat la cinematografele din acea epocă sa putut vedea [,spre pildă,] cum(;) ministrul educaţiei naţionale profesorul Petre Andrei scuipă cadavrele în chip de ură şi pedeapsă post mortem. De asemenea, şcolile au venit să le scuipe şi să le blesteme.

  Nu se ştie ce s-a întâmplat [apoi] cu cadavrele(;). După toate probabilităţile au fost incinerate la Crematoriul Cenuşa şi ce a rezultat a fost azvârlit la gunoi.

  Din cadrul aceloraşi sinistre represalii, fac parte şi masacrele mişeleşti din noaptea de 21-22 septembrie 1939. Noul guvern constituit sub preşedenţia gen[eralului] Argeşanu, având pe gen[eralul] Gavril[ă] Marinescu ca Ministru de Interne, a ordonat uciderea tuturor fruntaşilor legionari din lagăre şi închisori, precum şi a câte 3-5 legionari din fiecare judeţ. Astfel, au fost asasinaţi grupul de la închisoarea Râmnicu-Sărat în frunte cu ing. Gh. Clime, care a fost(;) torturat în mod înfiorător; 44 în lagărul de la Miercurea Ciuc; 31 în lagărul de la Vaslui; 7 la Spitalul Militar din Braşov; 10 în Bucureşti; 147 în restul ţării. În total, 252 de legionari. De asemenea, pe 22 septembrie Victor Dragomirescu este ridicat de la Spitalul închisorii Văcăreşti, sugrumat în maşină şi dus la crematoriu unde, încă dând semne de viaţă, a fost ars de viu.

  11
 12. J.Kamisei says:

  Bravo Vintila….Mai lumineaza mintea oamenilor.
  La noi in oras am vazut doar 2 afise cu PARTIDUL TOUL PENTRU TARA
  nu zicea nimic de MISCAREA LEGIONARA….dar miam dat seama dupa culoarea VERDE ..ARHANGHELUL MIHAIL SEMNUL CRUCII
  merita votati

  12
 13. nu dau nume, pentru a fi acuzat says:

  Înseamnă că au fost până la urmă pedepsiţi pentru crima înfăptuită. Ce e rău în asta, mai ales ca vorbim despre acte petrecute în timpul dictaturii carliste.

  În orice ţară de pe lumea asta, aflată la un moment dat sub dictatură, asasinatele politice au fost tot timpul reprimate in forţă.
  Ajungem sa transformăm criminalii în victime şi să ignorăm ca până la urmă crima este crimă indiferent de motiv. Iar istoria pe care o prezentaţi nu face decât să împingă oamenii către violenţă şi ură.

  13
 14. DRAGI TOVARĂŞI SUNT UN EDITOR UN NATIONALIST REVISTA MEXIC, AR DORI SĂ ŞTIE DETALII DE NAŞTERE ŞI DE MOARTE DE NOASTRE DRAGI TOVARĂŞULUI ION MARII CARE AU TRĂIT ÎN GERMANIA ŞI A FOST REDACTOR LA “OM NOU” CARTE DE COLECTARE A INFORMA NOSTRU LECTORES.MI NUMELE ŞI ADRESA E:

  14
 15. Scriu fiind miscat de seninatatea inocenta cu care antevorbitorul meu, numit “nu dau nume, pentru a fi acuzat” si-a publicat nedumeririle:

  Eu nu fac parte din niciun cuib legionar, nu am avut rude in Miscarea Legionara si – ce este cel mai rau in ochii multora dintre dvs. – nu sunt nici macar o persoana religioasa (sunt un agnostic deschis, nicidecum ateu). Sunt nascut in 1968, iar asta explica probabil intregul “univers” sub care m-am nascut.

  Am admiratie pentru spiritul legionar, ca forma neechivoca de patriotism si credinta. Intr-o acceptiune deloc academica, nationalismul poate fi privit ca o largire a conceptului de familism, iar interesul national ca pe o zona de intersectie a intereselor fundamentale romanesti, la nivel familial si chiar individual. Prin urmare, nationalismul este o forma de dragoste, nu de ura.

  In sfarsit am ajuns la subiect, mai exact la cateva reprosuri pe care le-as adresa membrilor in ilegalitate sau simpatizantilor Miscarii:

  – 1. De ce ML nu isi publica istoria in volume coerente? Cum este posibil ca anumiti reprezentanti ai istoriografiei comuniste sa invoce in continuare denigrari de tipul “Pogromul de la Bucuresti” sau “Macelul de la Abator” (minciuni dovedite), cu toate ca pana si influentul Institut al Holocaustului – creat si controlat de evrei – a prezentat public, negru pe alb, ca singurul pogrom care ar putea fi invocat in Romania ar fi fost cel de la Iasi (si nici acela executat de legionari)?

  – 2. In timp ML este hulita pentru antisemitism si crime (adevarate intr-o mult mai mica parte decat s-ar putea astepta publicul dezinformat), Garda de Fier a fost singurul (!) partid aflat la guvernare intr-un stat european in ultimii 100 de ani care a infiintat prin decret de stat un teatru evreiesc. Este Teatrul Evreiesc de Stat de astazi. Bag seama ca nu a fost tocmai un “pogrom” treaba asta, caci functioneaza si astazi…

  – 3. De ce nu explicati cu claritate care a fost legatura intre asasinarea lui Codreanu si cea a lui A. Calinescu? Ginerele lui A. Calinescu a coordonat nemijlocit asasinarea Capitanului, a Nicadorilor si Decemvirilor, iar numirea lui Calinescu in functia de prim ministru a fost o cinica recompensa. Grupul Razbunatorilor, in loc sa injure pe la colturi precum romanul de astazi, a raspuns cu aceeasi moneda. Atentie, ceea ce astazi este etichetat ca lipsa de toleranta, in epoca era considerat rezonabil. Daca legionarii ar fi fost niste criminali dementi, Antonescu nu s-ar fi afisat niciodata cu ei la putere.

  – 4. De ce nu explicati cine a fost Traian Boeru? A fost infiltrat de comunisti sau nu? De ce nu il condamnati public? De ce lasati constiinta publica sa pastreze in memorie ca uriasul N.Iorga si ilustrul V.Madgearu ar fi fost asasinati de legionari? De ce nu publicati marturia dnei Iorga la proces care probeaza fara dubii ca Sima l-a avertizat pe Iorga despre o actiune violenta, dar independenta de vointa Legiunii?

  – 5. De ce nu prezentati detaliile asasinarii lui Duca? Cum au fost trase 5 focuri din imediata apropiere a primului ministru fara sa existe vreo reactie a autoritatilor? Cum au disparut nestingheriti Nicadorii din gara Sinaia? Chiar nu a existat nicio complicitate a statului acolo? De ce nu publicati functia de prim ministru a fost acordata ca premiu pentru traficarea de influenta, sfidand Constitutia, si in cazul Duca? Cum a putut un prim ministru sa acorde cetatenie (!) pentru 300.000 de straini nevorbitori de romana (evrei sau eschimosi, nu asta conteaza) in totala contradictie cu prevederile Constitutiei din 1923?

  – 6. De ce nu dati in judecata Statul roman pentru asasinatele comise impotriva voastra? Evreii isi fac dreptate (nu discut temeiul si justetea lor) si cer despagubiri statului roman, iar legionarii lasa lucrurile asa cum sunt…

  Cam atat. Sper sa traiesc ziua in care vom scapa odata de banditismul de stat. De la 1 Dec 1918 incoace, romanii au suferit destul si sub liberali, si sub Carol al II-lea si si sub sobolanii rosii.

  15
 16. George al tarii says:

  Care ar fi politica vizavi de expansiunea maghiara a miscarii de azi. Nici un amanunt nu e prea mic cand vine vorba de interesul national iar acesta nu e un amanunt, pe mine ma ingrijoreaza in cea mai mare masura acest nou (vechi) tip de cotropire a tarii. Cum privete miscarea acest fenomen?Dreptate si adevar!

  16
 17. George al tarii says:

  Vreau sa fiu nationalist! Vreau sa-mi iubesc TARA pana la lacrimi! Vreau sa ma doara TARA! Vreau sa-mi strang in brate tara! Vreau sa ma culc cu TARA si sa ma trezesc cu TARA! Altceva nu vreau. DREPTATE SI ADEVAR!

  17
 18. Cum pot sa ma inscriu?

  18
 19. Romeo Tarhon, ziarul Națiunea says:

  Sfânt nou…
  Romeo Tarhon

  Țara mea din țară scoasă
  Și în lume izgonită,
  Umbra ți-a rămas acasă
  Și aceea prigonită…

  Moare-a neamului ființă
  Cu vechi sânge de titan,
  Este grabnic trebuință
  De-un sfânt nou, de-un căpitan…!

  Țara mea din țară dusă
  Pe la porți cu lacăte,
  Siluită și supusă
  Ca o sclavă, iacă-te!

  Moare-a neamului credință,
  Azi mărunt, liliputan,
  Este grabnic trebuință
  De-un sfânt nou, de-un căpitan…!

  Țara mea, amară-i fierea
  Dorului înstrăinat
  În rușinea și tăcerea
  Lacrimilor de bărbat.

  Grea povară-i și sentință
  Să nu fii, când vrei, oștean,,,
  Este grabnic trebuință
  De-un sfânt nou, de-un căpitan…!

  Țara mea în somn sedată,
  Perfuzată cu venin,
  Redeșteaptă-te odată,
  Că ți-e plinul peste plin!

  Să recapeți conștiință,
  Tu și neamul tău orfan,
  Este grabnic trebuință
  De-un sfânt nou, de-un căpitan…!

  19
 20. Respect si Recunostinta

  20
 21. Traiasca Miscarea Legionara. Tara noastra are nevoie ca de aer de aceasta Miscare pentru a depasi toate greutatile in care se zbate de 25 de ani de ,,democratie”.

  21
 22. Buna ziua,
  Vremurile s-au schimbat, s-a prabusit fascismul, apoi comunismul, iar din toata vanzoleala secolului 20, secolul masacrelor mondiale, s-a ajuns la concluzia ca lumea nu are nevoie de umanisti idealisti care sa-si sacrifice vietzile in conficte iluzorii pe ale tineretzii valuri, ci este nevoie de industrializare, ingineri, tehnicieni si muncitori calificatzi, care sa trudeasca zi si noapte pt binele lor si al Patriei, nu sa stea in sedintze pe la partide. Este nevoie de invatzatori si profesori dedicatzi, care sa reeduce o natziune aproape decimata in secolul 20. Este nevoie de doctori si asistente care sa-i ingrijeasca pe cei ce vor fi surmenatzi de atata munca, gadire si invatzare. Este nevoie de partide si politicieni care sa puna in aplicare astfel de planuri. Altfel, din vanzarea iiei lu’ bunica si din oale de marginea, cum propun niste proaste pe la emisiuni TV, copiii si nepotii nostri, vor muri de foame. Lozinca Romaniei in primul sfert al secolului 21, trebuie sa fie: ” Reindustrializare cu orice pretz”.

  22
 23. Novak Moraru says:

  Din adancuri, se ridica legionarul!
  El nu mai este pe pamant, ci in Legiunea Cereasca. Ne-au ramas marturiile si marturiile faptelor lor, ne-au ramas istoria demna a Romaniei scrisa cu sangele jertfei lor.
  Iar noi, tinerii din ziua de azi, avem memoria acestor eroi, faptele lor ca exemplu de urmat, vointa si credinta neclintita ca model. Asadar sa nu stam pe margine. Haideti sa ne grupam si sa cladim, in ciuda tuturor prigoanelor, o tara de fier!
  Sa ne gasim pentru inceput. Sa ne cautam. Dati un mesaj lui Novak Moraru pe facebook si haideti sa vedem cati suntem si ce putem face.
  Impreuna orice provocare face loc biruintei!
  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  23


Lasă un răspuns