Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

RĂSFOIRI: Dosarul D 8847, Vol. 10

February 28, 2015 By: Garda Category: MĂRTURII, Restituiri

Dosare secrete

Dosare secrete

Documente transcrise în original… 

Fila 22: Mandat de arestare nr. 480/1936 pe numele lui Alexandru Cantacuzino, acuzat că ar organiza o echipă pt a atenta la viata Lupeascăi.

PROCES VERBAL

Astăzi 19 Aprilie 1936
Congresul Asociatiei „Generatia Miscării Studentesti” întrunit la Bucuresti, înregistrează informatia pe care a primit-o privitoare la pregătirea unei noi actiuni de distrugere a miscării nationale prin arestarea lui Corneliu Zelea Codreanu, chiar prin asasinarea lui, si prin disolvarea organizatiei „Totul pentru Tară”. Aceasta însemnează că jidovimea, masoneria si uneltele lor, vor să repete, sub o formă încă si mai gravă, atacul din iarna 1933-34 împotriva „Gărzii de Fier”, spre a dărâma si înmormânta cea mai puternică actiune nationalistă născută din opera miscării nationaliste dela 1922.

Informatia primită de către Congres, indică drept autor ai acestor criminale hotărâri nu numai iudeo-masoneria si pe politicianii ei, dar si anumite cercuri din jurul Palatului. Congresul tine să precizeze ca nu se gândeste nici o clipa să solidarizeze pe M. S. Regele cu aceste actiuni de distrugere a miscarii nationale dar este obligat a înregistra în întregime informatiile precise pe cari le detinem si care implică însăsi anumite cercuri de ale Palatului ca vinovate de initierea acestor monstruoase atacuri.

Congresul în fata acestor grave situatiuni, care pune în primejdie însăsi opera miscării nationale pornite la 1922, nu apelează la ajutorul nimănui atât din motivul că nu are la cine să apeleze cât si din motivul cât tineretul luptător al miscării nationale socoteste că este de demnitatea lui de a-si apăra singur miscarea, fortele de luptă si pe marii conducători ai miscării nationale.

Congresul îsi exprimă regretul că actiunea sa de pacificare, initiată în sedinta de ieri, este, prin asemenea evenimente grave sortită a rămâne si ineficace si fără rost.

Congresul exprimă tot odată hotărârea sa, în numele generatiei tinere a miscării studentesti a ultimilor 14 ani, de a se apăra cu toată vigoarea unei legitime apărări împotriva acestor încercări, arătând tării intregi că această miscare nu va putea fi înfrântă doar atunci când toate zecile de mii de tineri pe cari îi reprezintă, vor fi fost coborâti în mormânt.

Congresul hotărât a primit acest atac cu atitudinea eroică a supremelor hotărâri a decis ca membrii lui să se împărtăsească spre a fi astfel gata de a primi lupta cu inima curată si a se înfătisa înaintea lui Dumnezeu cu sufletul crestineste rânduit. Congresul indeamna intreaga studentime nationalista si pe ceilalti luptatori ai miscarii sa-i urmeze exemplul si să se împărtăsească în asteptarea furtunii care se poate deslăntui, dintr’o clipă în alta si pe care trebue să o primească cu linistea supremei împăcări cu Dumnezeu.

Drept care, spre mărturie pentru vremuri viitoare, Congresul fixează toate acestea în prezentul proces verbal pe care îl semnează toti membrii prezenti.

PRESEDINTE
ss. IOAN I. MOTA

Secretar,

Membri ai Comitetului:

Urmeaza 120 semnături ale membrilor participanti la Congres.

Lasă un răspuns