Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

“Dragoș, îmi cer scuze…”

April 07, 2010 By: Garda Category: LA ORDINEA ZILEI

Mama lui Valeriu Boboc, soția și fiul. Foto: Unimedia

Mihai Ghimpu: “Dragoș, îmi cer scuze în numele statului pentru moartea tatălui tău” “Cei care sunt la putere să-și amintească mereu de 7 aprilie și de ceea ce se poate întâmpla daca nu stau cu picioarele pe pământ”, a declarat Mihai Ghimpu, urându-i lui Valeriu Boboc să-i fie țărâna ușoară. 

Dragoș Boboc, fiul lui Valeriu Boboc, este cel în fața căruia președintele interimar, Mihai Ghimpu, și-a cerut scuze în numele statului pentru faptul că din cauza organelor statului tatăl său a murit. Declarațiile au fost lansate astăzi, 7 aprilie, în cadrul evenimentului religios, organizat în Piața Marii Adunări Naționale, pe locul unde Boboc a fost omorât.

În cadrul evenimentului religios, primarul general, Dorin Chirtoacă, a făcut o retrospectivă a evenimentelor din noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, care s-au desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale și în urma cărora a fost omorât Valeriu Boboc. “Nimeni nu va întelege nicioadata faptul că pentru simpla aflare într-un loc public a fost omorât”,  a mai spus Chirtoacă.
Preoții care au desfășurat slujba de pomenire au specificat: „Suntem triști de evenimentul întâmplat, dar suntem totodată bucuroși pentru că cei care au luptat pentru dreptate nu vor muri niciodată și nu mor niciodată”.
La eveniment au fost prezenți părinții lui Valeriu Boboc, soția, fiul Dragoș.
UNIMEDIA  amintește că în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, Valeriu Boboc a fost omorât în Piața Marii Aunări Naționale din capitală.
Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu

Lasă un răspuns