Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

Biruinţa Legionară de Spiridon Cândea

September 06, 2014 By: Garda Category: LA ORDINEA ZILEI, PRESA LEGIONARĂ

“Unde umbrează darul tău, Arhanghele, de acolo se goneşte puterea diavolului”…Desenul: N. Brana

“Glasul Strămoşesc”, Sibiu. Anul VI, Nr. 1, 8 Noembrie 1940
După treisprezece ani de lupte cumplite, după nesfârşite umiliri a demnităţii româneşti, după temniţe grele, după bătăi şi schingiuiri barbare, după săvârşirea celor mai grozave fărădelegi şi a celor mai oribile crime, dupăce călăii neamului au văduvit în cea mai mare parte generaţia tânără de oastea neînfricaţilor luptători, în frunte cu Căpitanul, dupăce neamul a fost stors şi adus la “sapă de lemn”, după ce ţara a fost sfârticată şi milioane de Români lăsaţi în jugul greu al robiei, dupăce s’a consumat cel mai blăstămat capitol din istoria neamului nostru, a sosit clipa sorocită să pună pentru totdeauna sfârşit domniei netrebnicilor, a sosit ceasul biruinţei legionare.
Biruinţa legionară? Toată lumea spune aşa, toţi afirmă la fel. Adevărul este însă că a sosit numai ziua începutului de biruinţă legionară, dar adevărata biruinţă legionară este încă departe, ea n’a fost încă şi nu poate fi realizată decât cu eforturi uriaşe şi într’un timp mai îndelungat de muncă şi abnegaţiune a neamului întreg. Testamentul Căpitanului este un pisc înalt, veşnic luminat de soare, este o culme de ideal pe care neamul va reuşi s’o atingă numai dupăce va fi desbrăcat cu totul haina mişeliei, a trădării şi a tuturor păcatelor, care ne-au adus unde suntem. 
Căci biruinţă legionară însemnează trăire viguroasă a individului si a colectivităţii româneşti!
Biruinţă legionară însemnează stăpânire nestingherită peste toate sufletele şi peste toate plaiurile care aparţin patrimoniului sfânt al Românilor!
Biruinţă legionară însemnează recucerirea şi cucerirea întregului “spaţiu vital” necesar respirării şi creşterii neamului românesc!
Biruinţă legionară însemnează înscăunarea dreptăţii în ţara tuturor nedreptăţilor!
Biruinţă legionară însemnează încetăţenirea cinstei în ţara în care ea fost huiduită decenii dearândul!
Biruinţă legionară însemnează punerea Românului în toate drepturile sale de stăpân, drepturi din care a fost uzurpat de străini şi înstrăinaţi!
Biruinţă legionară însemnează posibilităţi de trai omenesc şi de existenţă de stăpân pentru toţi Romanii muncitori şi cinstiţi!
Biruinţă legionară însemnează fapte de măreţie şi mândrie românească, asemenea cărora neamul nostru să nu fi avut încă!
Suntem siguri că toate acestea se vor realiza în întregime după planul Căpitanului, sub conducerea tineretii viguroase a Comandantului de astăzi al Legiunii, a profesorului Horia Sima. Abia atunci vom putea spune plini de adevărată mândrie şi mulţumire sufletească: a venit totala biruinţă legionară.
Spiridon Cândea
“Glasul Strămoşesc”, Sibiu. Anul VI, Nr. 1, 8 Noembrie 1940

Lasă un răspuns