Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

Liderii AIE: Ştim cine l-a omorât pe Valeriu Boboc!

April 04, 2010 By: Garda Category: MĂRTURII

„Ştim cine l-a omorât pe Valeriu Boboc!” Declaraţia aparţine liderului PLDM, Vlad Filat, lansată azi, 4 aprilie, în ziua de Paşte, în timp ce toţi cei patru lideri ai Alianţei pentru Integrare Europeană au depus flori şi lumânări în locul în care a fost omorât Valeriu Boboc.

Întrebat dacă e vorba de „tipul în albastru” despre care a vorbit Damian Hâncu pentru UNIMEDIA, liderii AIE au precizat că poliţistul îmbrăcat în haină albastră a fost doar unul dintre primii, care l-a lovit pe Boboc şi că e vorba de mai mulţi autori ai crimei.

Amintim că Damian Hâncu, unul dintre martorii cheie în dosarul Boboc, a declarat pentru UNIMEDIA următoarele: “Am vazut un tânar cazând la pamânt, nu departe de mine (dupa ce stiam ca toți băieții erau vii) și după câteva secunde doar, nu s-a mai mișcat.”

“Polițiștii continuau să loveasca în cadavru. Nimeni atunci nu știa că este V. Boboc. Eu i-am auzit spunând “aista-i gata!’ între ei. Acest lucru s-a întamplat lânga mine și într-un interval de timp foarte scurt”, a mai precizat Hâncu.

“După ce-am urmărit atent, de mai multe ori aceleași secvențe, îmi amintesc clar că bărbatul îmbracat în albastru, cu haine sportive, (la minutul 0:30 din video-ul vostru, vine alergând dinspre brazi), era un polițist șef responsabil. Spun asta pentru că el umbla peste tot și ordona totodată. Intuiesc că din mâna lui a murit Valeriu Boboc. Acest tip făcea cercuri peste tot și după ce a dat în mine, nu m-am ridicat să văd unde merge, dar știu că în acele clipe cât alerga el, s-a prăbușit un tânar la pamânt. Bănuiesc că acesta era Valeriu Boboc”, a conchis acesta în corespondența cu reporterii UNIMEDIA.

Amintim că în noaptea de la 7 spre 8 aprilie mai mulţi poliţişti în civil, inclusiv mascaţi din brigada cu destinaţie specială „Fulger” au distins în Piaţa Marii Adunări Naţionale către miezul nopţii, unde i-a arestat pe toţi protestatarii prezenţi şi i-au dus în comisariatele de poliţie. Potrivit unei expertize internaţionale, moartea lui Valeriu Boboc a survenit în urma loviturilor aplicate de poliţişti în cadrul acestei operaţiuni a poliţiei.
Unimedia

Lasă un răspuns