Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

O familie de români: Constantin și Elena

October 29, 2016 By: Garda Category: VIDEO

Un documentar plin de afecțiune despre o familie de români, Constantin și Elena. Timp de peste un an, autorul acestui film neconvențional a surprins cu o cameră video fiecare aspect din viața bunicilor săi. Rezultatul este o țesătură video minunată, precum broderiile Elenei. Modul în care cuplul își duce traiul, plin de seninătate și calm, este debordant; le ascultăm inclusiv cântecele bisericești și poveștile depănate despre minciunile de la TV.

Chiar dacă este un film intim și revelator, rămânem cu impresia că anumite evenimente importante au fost lăsate intenționat în afara documentarului. Poate și din cauză că fiul cel mic al bătrânilor a murit în timpul realizării acestui documentar. Probabil că de aceea moartea este foarte prezentă în conversațiile celor doi.

Vorba poetului, “veșnicia s’a născut la sat”. Poate că timpul se scurge mai greu în acele colțuri de lume, însă după vizionarea acestui film vom avea, cu siguranță, impresia că pentru noi, ceilalți, zilele trec mult prea repede… Constantin și Elena este subtitrat în română, engleză, franceză, spaniolă și portugheză, astfel încât poate fi recomandat oricărui străin ca o incursiune video în viața simplă de țăran român.

Lasă un răspuns