Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

GÂNDURI DE PAŞTE

April 03, 2010 By: Garda Category: LA ORDINEA ZILEI

CHRISTOS A INVIAT!

    Dimineaţa se trezeşte cu ochii mijiţi în lumină prea clară; albastrul de sus orbeşte cu puritatea sa pe cei care-şi ridică privirea a rugă. Limpezimea e transparenţă de cristal şi viaţa se face simţită palpitând în toate.
    Izbucnesc muguri de flori învoalate şi verdele se apleacă mângâiat de vânt tânăr şi subţire. Privirea se opreşte pe culori, lacomă de frumuseţe şi proaspăt; aburi de lacrimi dau ochilor o strălucire tainică şi şugubeaţă în acelasi timp. Zâmbetul e descătuşat de frig şi cu capul dat pe spate, hohotul de râs izbucneşte rebel în picături de perle cuminţi, înşirate ca pe aţă.
    E început de viaţă în tot şi toate şi sufletul se simte mai liber acum; mişcarea e alertă, vivace, tonul vocii schimbat, mai plin de rezonanţă, mai sigur pasul, iar vorba măsurată se precipită ca într’o cascadă.

ADEVĂRAT A INVIAT!

    E bucurie în strigăt şi’n joacă şi proaspăt în respiraţia liberă.
    E lumină în fine după atâta amurg prelungit în umezeală şi cenuşiu împietrit parcă între cer şi pământ.
    E sărbatoarea vieţii care izbândeşte spre bucuria celor ce ştiu să-i guste paharul plin, e bucuria naşterii noului din cel vechi, fermecătoare şi eternă schimbare care va duce spre miez fierbinte începutul care să-l frământe şi să-l topească spre a se mistui în desăvârşire, ca mai apoi, să ia din nou fiinţă, dar altfel.
    Este simbolica Inviere şi întoarcere de dincolo de lume a celui care a murit spre a ne mântui, a murit şi a înviat spre a ne dovedi că există şi că ne iubeşte, aşa cum suntem noi, în nimicnicia noastră.
    Este întoarcerea triumfală în viaţa şi lumina din întunericul lumii de nimeni ştiută, dar a cărei taină fiecare are a o afla la timpul său, este clipa de fulger când cu ochii plecaţi aşteptăm rugăciunea. 

CHRISTOS A INVIAT!
Delia V. LUCACIU

Lasă un răspuns