Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

Comandanta Legionară Nicoleta Nicolescu

July 07, 2013 By: Garda Category: Restituiri - Documente, Restituiri - Imagini

ni

Comandanta Legionară Nicoleta Nicolescu, Şefa Cetăţuilor de Fete:
P R E Z E N T !

La 10 Iulie a.c. se împlinesc 74 de ani dela moartea de mucenică a camaradei noastre Nicoleta Nicolescu. Din spectrul atâtor ani care s’au scurs dela abominabila crimă venită la comanda verminei politice, suntem datori  să privim îndrăzneţi şi fără nici o şovăială, la viitorul pentru care, alături de atâţia alţii, s’a jertfit Nicoleta. Neamul se înalţă şi trăieşte prin jertfele fiilor săi. Inveşmântaţi în armura dreptăţii şi idealurilor sfinte care ne animă, rămânem nestrămutaţi în credinţa noastră şi păşim cu hotărîre, drepţi şi apăsat, în apărarea neamului de astăzi, sufocat de nevolnici şi de atâtea nedreptăţi ale “stârvilor” care-l îndreaptă tacit la sucombare şi pieire. Corneliu Codreanu scria cu literă de lege că “legionarii sunt oamenii unei mari credinţe pentru care oricând stau gata să se jertfească”.
Nicoleta Nicolescu, în această credinţă a înţeles să rămână până la sfârşitul vieţii ei pământeşti, dându-ne îndemnul şi explicaţia alăturată pe care a scris-o: “Şi să vrem camarade să dăm ţării acesteia o femeie mare, o femeie care nu şovăie, care călcându-se pe ea, închină tot: minte, inimă, voinţă, neamului ei. Îndrăzneşte tot pentru el şi moare pe redută cu gândul mereu înainte”.

SCRISOARE NICOLETEI…
(fragment)

“…Prin Camarada Nicoleta s’a desgropat din negura vremurilor Românca Dacă, luptătoare.
Prin Camarada Nicoleta s’a aprins lumina, s’a deschis drumul spre trecutul nostru strămoşesc. Camarada Nicoleta n’a fost numai Comandanta noastră a fetelor din Legiune. Camarada Nicoleta a fost şi va fi cartea mare si sfântă a vieţii, a trăirii în spiritualitatea legionară a tuturor acelora care vor vrea să se rupă din micimile meschine şi întunecoase şi să păşească pe linia Neamului.
Camarada Nicoleta este prezentă.
Deasupra noastră cuvântul ei blând, cald, hotărît şi drept, ne călăuzeşte!…”
Cornelia NOVAC

Ziarul “Cuvântul”, Sâmbătă 7 Decembrie 1940

ftdrdrdr

“Mlastina Desnădejdii” – Revista Glasul Strămosesc, Sibiu


Lasă un răspuns