Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

COMUNICAT DIN PARTEA FEDERAŢIEI ROMÂNE A FOŞTILOR DEŢINUŢI POLITICI

January 05, 2010 By: Garda Category: LA ORDINEA ZILEI

Noi, foştii deţinuţi politici-luptători anticomunişti, urmaşii de fapt şi de drept ai MIŞCĂRII NAŢIONALE DE REZISTENŢĂ (iniţiată în anii 1945-1946) activitate recunoscută ca legitimă prin decizia nr. 1/2000 a Curţii Supreme de Justiţie(în dos. pen. 43 / 1999), am susţinut şi susţinem si azi, după 20 de ani, PROCLAMAŢIA DE LA TIMIŞOARA.

Nerealizarea dezideratelor punctului 8 din această PROCLAMAŢIE a făcut ca societatea românească să nu se aşeze pe baze noi, sănătoase, fireşti nici economice, nici morale, în tot acest interval, în pofida sacrificiilor făcute de poporul român şi în pofida aspiraţiilor sale politice declarate.

În calitate de cetăţeni lezaţi în drepturile si libertăţile noastre, solicităm pe această cale AVOCATULUI POPORULUI să se sesizeze, conform atribuţiilor sale legale pentru a desfiinţa contractele păgubitoare pentru statul român privind privatizările frauduloase prin care timp de 20 de ani a fost jefuită avuţia naţională. Menţionăm că aceste informaţii au devenit publice în mod indubitabil de abia cu ocazia dezbaterilor la prezidenţialele de anul acesta.

Totodată, solicităm tuturor reprezentanţilor legali ai Statului Român şi societăţii civile, dar şi forurilor internaţionale competente să se implice pentru a face să înceteze PERSECUŢIA împotriva noastră, întrucât ŞI DUPĂ 20 DE ANI DIN DECEMBRIE 1989, SUNTEM VICTIME ALE NEO ŞI CRIPTOCOMUNISMULUI. Legile care ne guvernează sunt discriminatorii şi perpetuează ilegalităţile comuniste, privându-ne de drepturile constituţionale, excluzându-ne din viaţă publică (culturală, politică, economică) şi din drepturile morale şi materiale pe care le-am plătit într-un mod dramatic. Se urmăreşte într-un mod pervers ca idealurile noastre să fie date uitării, cu consecinţe extrem de păgubitoare pentru întreaga viaţă spirituală a poporului român.

În pofida acestor tratamente inechitabile, noi, membrii FEDERAŢIEI ROMANE A FOŞTILOR DEŢINUŢI POLITICI SI LUPTĂTORI ANTICOMUNIŞTI înţelegem să fim prezenţi în viaţa publică pentru a apăra în continuare idealurile de libertate şi demnitate naţională.

PREŞEDINTE, Ing. Dr. Constantin IULIAN
SECRETAR, Ing. Gheorghe JIJIE

Lasă un răspuns