Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

Eroi uitaţi: Gheorghe Gheorghescu

December 03, 2010 By: Garda Category: MĂRTURII, Presa din Exil, PRESA LEGIONARĂ

Cazut în lupta împotriva comunismului

    Acum 30 de ani în urmă, în anul 1952, în tranşeele de luptă din Coreea şi-a pierdut viaţa un tânăr compatriot român de 22 de ani, Gheorghe Gheorghescu, unul din acei români exilaţi care pentru Ţara şi Neamul crucificat, s’au oferit voluntar să lupte cu arma în mână împotriva acelora care urmăreau şi aici, în această parte a lumii, să răpună drepturi şi libertăţi existente.

    El se născuse la Bârlad, la 17 Septembrie 1930 şi se refugiase împreună cu tatăl lui în Statele Unite spre a scăpa de comunism. In ţară îi rămăsese mama, “în ghearele călăilor”, -cum spunea el. Cu gândul la ea, cu dor adânc de ţară, cu nopţi chinuitoare şi şoapte gemute care îi tremurau somnul, pentru a lupta împotriva acelora care îi terorizau mama, se înrolează în anul 1951 în cadrul trupelor O.N.U.

    In miezul bătăliei, la începutul anului 1952, scria unui prieten din Statele Unite:

“Sunt de două ore în prima linie şi prea multe nu-ţi pot scrie, neavând timp nici măcar a mă ruga. De aceea, te rog să aprinzi câte o lumânare când te duci la biserică şi să mă împreunezi şi pe mine în rugăciunile tale pentru sănătatea mamelor noastre”.

     In ultima scrisoare – adresată mamei – scria astfel:

“Măicuţa mea iubită, pentru tine m’am bătut, pentru toate măicuţele cu ochii fântânã nesecată de lacrimi. D-zeu va primi ofranda vieţii mele pentru ca naţia să fie mântuită de mâna călăilor!”

     O jertfă care ne aduce aminte de aceea a lui Moţa şi Marin din 1937, plecaţi în ţară străină să lupte împotriva acelora care-l batjocoreau pe Dumnezeu.

“Libertatea”, New York. Director: Nicolae Niţă. Anul I, Nr. 3, Octombrie 1982

0 Comments to “Eroi uitaţi: Gheorghe Gheorghescu”


  1. astazi ar fi trebuit sa existe o garda de fier, astazi ar fi trebuit sa existe legionarii care sa interzica mizerabililor de guvernanti, senatori si deputati care nu mai au nici un dumnezeu si biciuiesc oamenii acestei tari… sunt multe de spus. cine le asculta

    1


Lasă un răspuns