Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

INSEMNĂRI

October 02, 2010 By: Garda Category: LA ORDINEA ZILEI

Revista legionară “Omul Nou” apărută la Braila.

      Căpitanul după ce a fost achitat în procesul dela Turnu-Severin se întorcea cu trenul spre Iaşi. In drum, MULŢIMILE au ieşit să întâmpine, trenul în care era Căpitanul.

     “Nu era o primire din acelea oficiale si reci. Nu-i aduseseră pe oameni nici datoria, nici teama, nici interesul. Pe la marginea mulţimii am văzut bătrâni care plângeau. Oare de ce? Ei nu cunoşteau pe nimeni din cei care eram în tren. Pare că cineva necunoscut îi împingea, şoptindu-le tainic:
VENIŢI LA GARĂ, PENTRU CĂ DIN TOATE TRENURILE CARE TREC, ESTE UNUL CARE MERGE ASTĂZI PE LINIA DESTINULUI ROMÂNESC. TOATE MERG PENTRU INTERESUL CELOR DIN TRENURI, ACESTA MERGE PE LINIA NEAMULUI, PENTRU NEAM.   
     Mulţimile au câteodată contact cu sufletul neamului. Un minut de viziune. Mulţimile văd neamul, cu morţii, cu tot trecutul lui. Îi simt toate clipele de mărire, ca şi acelea ale înfrângerii. Simt cum clocoteşte viitorul. Contactul acesta cu neamul întreg e plin de înfrigurare, de cutremur. 
     Atunci mulţimile plâng.” 

din “Pentru Legionari”

Lasă un răspuns