Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

DE CE TREBUIE SĂ IUBIM ROMÂNIA?

September 06, 2010 By: Garda Category: LA ORDINEA ZILEI

,,Pentru a ne iubi ţara, acea ţară trebuie să fie demnă de a fi iubită“.  Edmund Burke

Argument : 

          România e o ţară ca oricare alta.  E un pământ ce are o istorie şi peste care mulţi calcă în fiecare clipă.  Nu putem spune că toţi suntem fericiţi aici, dar nici nu putem da vina pe România.

Eu iubesc România pentru că dincolo de răutatea oamenilor văd şi bunăvoiniţa lor, dincolo de străzi “dezacordate” zăresc peisajele ce mă pot băga în reverie, ascult inculţii şi ştiu că există şi minţi geniale, la final sunt satisfăcut din simplu’ fapt că înca exist.

      Cât de legaţi suntem noi românii de România, şi cât de conştienţi suntem de această legatură ?

Este o întrebare, ce mă îndeamnă să privesc la România, şi să văd imaginea acesteia, cu , câmpiile,  dealurile, munţii, râurile, şi marea .

Şi cu siguranţă există o legatură între locul acesta în care ne-am născut şi fiinţele noastre, lucru care face ca aceste caracteristici ale României să fie într-un fel sau altul întreţesute în viaţa fiecărui român.

         Trăim în România dar asta nu este de ajuns pentru  România atâta timp cât :

Trăim în România, dar multora dintre noi ne place să trăim izolaţi de aceasta, de destinul ei şi chiar facem eforturi să părem detaşaţi de ea, sau şi mai rău plecăm din ţară, lăsând în urmă doar  reproşurile …

         Trăim în România, dar suntem dezrădăcinaţi spiritual de pământul acestei ţări, pentru că ne lipseşte oconştiinţă de ţară prin care România să fie nu numai locul unde ne naştem, trăim şi muncim , dar şi locul pe care-l iubim şi care ne iubeşte, locul pe care-l ajutăm şi care la rândul lui ne ajută, locul în care putem semăna seminţele loialităţii, patriotismului, dezvoltării şi prosperităţii României, pentru ca acestea să poată inflori şi în destinele noastre individuale.Azi, mai mult decât oricând, este important  pentru  noi să ştim că suntem români , este important să iubim România  şi mai ales să lucram pentru progresul acesteia care va fi cu siguranţă şi al oamenilor ce trăiesc pe acest pământ.

       Cum la fel de important este să realizăm, că trăim în România mai înainte de a trăi în Europa şi în lume, motiv pentru care nu trebuie să  ne “repezim” la  promovarea unui globalism, uitând de rădăcinile noastre pe care le avem înfipte aici, în pământul României . 

Pentru că fie ,că suntem încă în ţară sau suntem emigranţi în alte locuri, noi fără România suntem Nimeni şi Nimic, este adevarăt că putem avea împliniri personale dar acestea nu vor fi decât o floare ce se deschide puţin şi se vestejeşte imediat dispărând pentru totdeauna.

Aşa că, Iubiţi România, pentru că :

          Dacă noi nu ne îngrijim de România, atunci nimeni nu se va îngriji de aceasta .

Dacă noi nu respirăm energia ţării în care ne-am născut atunci vom fi repede copleşiţi de o lipsă spirituală ce nu ne va durea, nu ne va omori, dar cu siguranţă va face ca nimeni să nu ne mai ia în seamă, va face ca noi, românii, să nu mai  „existăm” pentru celelate popoare .

De aceea, dacă vreţi cu adevărat o  schimbare,  atunci lucrul cel mai simplu pe care trebuie să-l faceţi , este SĂ  IUBIŢI  ROMÂNIA , pentru că aşa cum nici o iarbă nu poate creşte fără rădăcini, la fel nici un român nu poate „creşte” fără ROMÂNIA !

Didactic

0 Comments to “DE CE TREBUIE SĂ IUBIM ROMÂNIA?”


  1. In mod normal nu ar fi nevoie de o schimbare deoarece la o schimbare totdeauna se pune problema sa scimbam …(cu ceva.. dar cu ce??).la noi la romani ar fi nevoie doar de o reintoarcere la valorile moral crestine ,la dogmele ortodoxiei stramosesti,si la autenticitatea sufletului de roman,la curajul de a ne jertfi fara ezitare pentru tara noastra….toate acestea trebuind a fi intelese nu ca schimbare ci ca firea noastra autentica de roman ca mod de viata normal intr-o tara fara de care am fi doar figuranti in Marea Comedie Universala…ce ni se pregateste de atata timp.

    1
  2. Daca ne-am gandi in fiecare zi ca pe HOREA l-au zdrobit pe roata(la propriu)pentru ca fiecare dintre noi sa nu mai purtam jugul si ca sa ne ridicam fruntea,ca sa ne putem numi ROMANI… nu iobagi…atunci ar trebui sa iubim Romania nu conditionat de frumusetile patriei noastre ,de bogatiile ei,de istoria stramoseasca….ci pur si simplu NECONDITIONAT….mandri de numele ce ni l-au dat:Stefan cel Mare,Mihai Viteazul,Horea ,Avram Iancu,Corneliu Zelea Codreanu… numele de familie:ROMAN…prenumele:Ioan,Vasile,Nicolae,Gavril,Mihail,Gheorghe,Corneliu,Petru,Pavel….si din nou toti la un loc:ROMAN

    2
  3. E adevarat ca acum este destul de greu pentru noi toti dar aurul si argintul in foc se lamuresc…asa ca :Romani nu pierdeti nici o clipa Nadejdea in Dumnezeu si in neamul nostru Romanesc care totdeauna a avut fii de incredere si haraziti sa duca sufletul nostru de ROMANI ….Mereu Inainte…peste Timp si peste greutati!…Doamne ajuta!

    3


Lasă un răspuns