Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

Infiinţarea Legiunii “Arhanghelul Mihail”

June 24, 2010 By: Garda Category: LA ORDINEA ZILEI

Fotografia infatiseaza saculetul cu pamant din toate tinuturile romanesti si textul scrisorii directorului penitenciarului Doftana care confirma primirea, spre pastrare, din partea Capitanului, a acestui saculet, in momentul in care era transportat dela Doftana.

  Optzeci si trei de ani in urma, in ziua de Vineri 24 Iunie 1927, ora 10 seara, lua fiinta la Iasi, in casa din str. Florilor, Nr. 28, Legiunea “Arhanghelul Mihail”, sub conducerea lui Corneliu Zelea Codreanu.

Ca o nestemata de pret, Miscarea Legionara a rasarit in mijlocul unei societati putrede, in mijlocul politicianismului servil unor interese straine, in plina coruptie, aducand cu sine o noua doctrina, curata, nationalist-romaneasca.

Oratoria ei a fost aceea a faptei, nu a vorbei.

Cuprinzand etapele spinosului drum pe care Legiunea l-a avut de infruntat de-a lungul intregei sale existente, cu numeroasele jertfe, oprelisti, interdictii dictate de partidele aflate la conducerea tarii sau de interesele straine, se poate vedea astazi ca intotdeauna biruinta legionara a stralucit, s’a impus, rupand pentru totdeauna lantul demagogiei oarbe propagata de partidele existente, prin inalta sa scoala spirituala, ideologica si doctrinara.

Dimensiunile jertfelor legionare pornesc dela Nita Constantin (ucis in timp ce lipea afise legionare, la Constanta, in anul 1933), si se continua la valurile intregi de elevi si studenti legionari masacrati in Septembrie 1939 (cateva sute), la jertfa lui Mota si Marin pe frontul din Spania, jertfa Capitanului C. Z. Codreanu, grupului Nicadorilor, Decemvirilor si Razbunatorilor, mortii din batalioanele dela Sãrata si pana la minunatele jertfe ale partizanilor legionari din munti, ca si zecile de mii de jertfe din inchisorile comuniste.

Miscarea Legionara n’a putut fi infranta. Nici in timpul prigoanei din 1933-’34, nici in timpul prigoanei carliste din 1938-’40, nici in timpul prigoanei antonesciene si nici in lunga prigoana comunista. 

Ea si-a legitimat in planul istoriei existenta sa romaneasca, participand major, substantial, la rezistenta nationala impotriva comunismului Marxist si la intronarea increderii in maretia si destinul viitor al Neamului Romanesc.

Pe aceasta rezistenta a ei se vor intemeia toate biruintele viitoare, caci a fost cladita prin sange, moarte, suferinta, puritate si credinta intr’un ideal crestin, cu adevarat romanesc.

Miscarea Legionara este vie, activa si de neînvins.

Purtam in crivat si in soare,
Lumini pentru biruitori,
Pentru cei viteji zidim altare,
Si-avem doar gloante pentru tradatori.
(Cantec legionar)

Lasă un răspuns