Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

Despre un anume “Telescu”, şi o doamnă… oarecare

November 05, 2017 By: Garda Category: LA ORDINEA ZILEI, MĂRTURII

D-na Zoe Rădulescu

Ce repede-i uităm!

Uităm! Repede! Parcă stergem cu buretele! Si, totusi, de ce? Am citit undeva comentariul unui ins “insultat” de o afirmație făcută de o doamnă, fiica unuia dintre eroii rezistenței dobrogene, Gogu Puiu, potrivit căreia “99%” dintre machidoni au fost legionari. L-a deranjat mult pe omul nostru această afirmație!

Personal, cred că n’a înțeles sensul afirmației: “99%” în limbajul popular înseamnă o majoritate, nicidecum un quantum precis, iar dacă privim din acest punct de vedere, fata eroului nostru Gogu Puiu, are dreptate. Important în cadrul disputei de mai sus e că, insului nu i se par deloc ofensatoare sutele de crime împotriva eroilor rezistenței dobrogene sau miile de arestări, teroarea instituită peste toate satele dobrogene asupra a sute de mii de oameni si dăinuită până la finele comunismului, decât afirmația doamnei Zoe Rădulescu, fata eroului Gogu Puiu, născută în detenție după arestarea mamei însărcinate, Olimpia Puiu! Nimic despre acestea!

“Telescu”, asa se semnează curajosul nostru insultat! Un fel de Stelescu, neacceptat, dar cooperant si care îsi încheie scurt si la obiect prostologica-i afirmație: “Vom cere avocaților nostri să o aducă în fața Curții pentru a da socoteală”. “Merită – ne spune insultatul nostru într’un alt pasaj – să fie adusă în fața justiției pentru faptul că debitează o enormitate ca aceasta”… Ați înțeles? “Vom cere Vai de noi, si-a permis o doamnă să afirme asa ceva, o asa “enormitate” fără să fie trasă la răspundere?! Si ca revers, ați mai auzit de-o asa enormitate, ca o persoană “să fie adusă în fața justiției” pentru culpa de “estimare”? Un fel de “fals tratat de vânătoare” de oameni la propriu… Mutanții nostri n’au înțeles nimic în ultimii 20 de ani!

Si ca să revenim, ar fi drept să redăm si o altă afirmație a d-nei Rădulescu care, de fapt, pune în lumină întreg adevărul ce era de stiut: “M’am simţit întotdeauna urmărită”… 

De 20 de ani, d-na Zoe Rădulescu a organizat multe manifestări având ca subiect rezistența anticomunistă, manifestări de informare si punere sub acuzare morală a vechiului regim împotriva căruia atâția români au căzut luptând cu arma în mână. Si, pentru d-na Rădulescu nu s’a găsit un loc în comisiile de condamnare a comunismului create în anii trecuți, întâietatea având-o d’alde Tismăneanu si acoliții lor. Scurt pe doi…

Se vede de departe că nu a scăpat din tentaculele comunistilor ajunsi astăzi un fel de mafioți de drumul mare, în mareea internetului!

Prin “Telescu”-al nostru, insul care vorbeste în numele unui “grup” anume, se încearcă în continuare reducerea ei la tăcere si se dă aviz public amatorilor de încercări de deconspirare a crimelor comuniste. Distinsa doamnă, Zoe Rădulescu, fiica legendarului erou legionar, poate usor “destupa” dosare cu nume de anchetatori (dacă nu au fost distruse încă, sau “serviciile” au uitat pe unde le-au dosit si sunt de negăsit de Tismaneanu et Comp. ca să le scoata “la lumină” si să le facă nevăzute), si astfel “telescii” nostri s’ar trezi în boxa acuzaților1). Nu că justiția dela noi i-ar condamna la vreo recluziune cât mai trăieste zâmbărețul trandafir rosu, (am ajuns demult la saturație de atâta injustiție făcută până acum victimelor comunismului), dar s’ar crea un curent de opinie “pro-reacționară”. Aista nu se poate, tovarăsi!

Gogu Puiu si aura lui de Erou nu poate fi adumbrită. După atâtea decenii, lupta lui cu “telescii” nu a creat numai o legendă care a reactualizat virtuțile nestrămutate de eroism ale neamului nostru; Gogu Puiu îi sperie si acum pe dusmanii neamului românesc…

„Zvârle ultima grenadă
Şi s’aruncă asupra ei,
Dacă trebuie  cadă,
Barem, facă-se scântei!“

Închei cu răspunsul sarcastic al altui comentator care spune, sine ira et studio, drept concluzie finală, nu mai puțin lipsită de argumentare la adresa “telescu”-ului:  Si ce e rău în faptul că armânii au fost în marea lor majoritate legionari? Shi papu iară! Si bunicul meu a fost, nu vrei să-l dai în judecată pentru asta? Eu n’am apucat să-l mai văd, dar poate tu vei reusi să-l întâlnesti la proces. Îți urez succes!”

Discuția de mai sus e mai veche, nu si actualitatea sâmburelui de adevăr ce răzbate din ea…

JUVENAL

1)______

   – Ca drept exemplu, numele asasinilor celor 38 de luptători dobrogeni care în 1950 au fost ridicați din închisori si omorîți, asasini care trăiesc bine merci cu pensii grase dela stat, si unde nu ne-am mira de fel să-l găsim în listă chiar pe “Telescu” însusi, eroul povestirii de mai sus…

Lasă un răspuns