Garda de Fier

"Cine n'a cunoscut şi n'a dat nici examenul durerii, nici examenul bărbăţiei şi nici examenul credinţei, nu poate fi legionar". (C. Z. CODREANU)
Subscrie

Lucia Hossu Longin: Voi face plângere penală inițiatorilor legii antilegionare

August 17, 2015 By: Garda Category: LA ORDINEA ZILEI

Autoarea serialului Memorialul Durerii de pe TVR, „singurul proiect de televiziune care oferă una dintre cele mai complexe şi documentate imagini asupra regimului comunist din România.” (TVR plus), a anunțat că va face „plângere penală iniţiatorilor legii pentru ca acest document să fie retras şi reformulat în termeni europeni.” (Cotidianul)

Tot mai mulți intelectuali iau atitudine împotriva legii antilegionare care, prin abuzurile pe care le permite, ne va întoarce în perioada neagră a bolșevismului dacă nu va fi stopată din fașă iar inițiatorii ei trași la răspundere.

Ceea ce nu înțeleg creaturile care în acest moment se bucură că au un instrument prin care pot încerca să ne șteargă istoria, să cenzureze cărți și biografii, să murdărească eroismul luptătorilor anti-comuniști, este faptul că tupeul cu care un Alexandru Florian (fiul unui ideolog bolșevic), directorul Institutului Elie Wiesel, sau alții ca el, cer interzicerea unor mari personalități românești nu va face decât să stârnească atât opoziția și solidarizarea unui mare număr de români cât și interesul românilor față de părinții bolșevici ai acestora, față de istoria nespusă a crimelor bolșevicilor împotriva României și a românilor. În realitate, scandalul provocat de această lege se va întoarce împotriva lor și un număr cel puțin triplu de români, față de cei care știu în acest moment, vor afla adevărata poveste a comunismului în România, cu tot cu componenta etnică a celor care ne-au adus ciuma roșie pe cap.

În argumentația sa, Lucia Hossu Longin subliniază foarte bine perversitatea legii: „Ce incriminăm cu această lege? Teroarea comunistă, aşa cum ar fi normal? Nu! Ci teroarea legionară, care aşa cum ştim a durat un interval scurt de timp şi autorii ei şi-au primit judecata. Nu şi-au primit-o în niciun fel cerberii comunişti, vinovaţi pentru peste 2.000.000 de oameni exterminaţi în închisori. (…) Actul legislativ e de o asemenea gravitate încât nicio poruncă de aliniere la legislaţia europeană nu îl poate salva. Actul legislativ este la fel de nociv cum a fost şi sistemul comunist. O uriaşă oroare pe care în anul 2006 România a condamnat-o ca fiind ilegitimă şi criminală.

Pentru ca în final să își exprime o altă tristețe: „Mi-aş fi dorit ca la Palatul Cotroceni să se afle un profesor de istorie, şi nu unul de fizică sau cel puţin un om căruia să-i fie scumpă onoarea acestei ţări, dobândită prin atâtea decenii de rezistenţă anticomunistă şi prin atâţia martiri. Şi să nu se promulge o lege la indicaţiile unui consilier infantil, o lege care nici măcar nu a fost dezbătută public de instituţiile interesate: Fundaţia Academia Civică, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, presa scrisă şi audiovizuală, “Memorialul durerii”, care în 25 de ani a realizat şi a difuzat peste 200 de documentare despre gulag.” (Cotidianul)

În același timp, intelectualii de carton ai României, cei plimbați pe la toate televiziunile ca să facă pe deștepții și genialii, tac mâlc, ca să nu-și supere stăpânii sau pentru că sunt în aceeași barcă. Foarte bine, pentru că în felul acesta vor putea să vadă mulți cui slujesc și de ce sunt atât de promovați.

Iar în final, repet ce am mai spus și într-un alt articol: dacă poporul român va permite ca această lege anti-românească să-și producă efectele, atunci POPORUL ROMÂN MERITĂ SĂ DISPARĂ DIN ISTORIE pentru lașitate și prostie!

Daniel Roxin
Cunoaste Lumea

Lasă un răspuns