DIN PRESA LEGIONARĂ - D R U M
P R I V I L E G I U L   L O R . . .

    

Bătălia ideologică a lumii contimporane a devenit înversunată în pragul asezărilor de temelii a unei lumi noui. Lumea actuală se sbate să-si găsească albiile de statornicie si liniste după ultimul război mondial, iar ideologiile angajate în luptă caută să obtină, fiecare in parte, o pozitie de suprematie. Partidele politice, instrumente ale unei ideologii, sau a alteia, incearca sa opereze cu metodele adecvate obiectivului lor, pentru a-si asigura un loc fruntas în frământarea vremii. Oamenii politici, membri ai partidelor, desfăsoară activităti multiple pentru a sprijini succesul acestor partide.

Spectacolul ciocnirilor politice de azi este interesant si plin de o dinamică atrăgătoare, dar finalul rămâne o necunoscută misterioasă. Nimeni nu poate face preziceri complete asupra soartei si viitorului unei ideologii sau unui partid politic.

Preocuparea de aceste probleme duce la o stare de nevroză permanentă, care poate avea consecinte grave, căci se pot schimba intentiile, planurile si metodele politice. Se poate, astfel, ajunge dela forme realiste ca raporturile de fortă, sau idealiste ca perspectivele morale, la perfidie, deformare a adevărului, si la organizarea asasinarii caracterului personal prin ponegrire, calomnie, svonuri false si documentare fragmentară, scoasă din contextul conceptului original.

Cel mai sălbatic sistem de luptă politică, care si-a făcut întâi aparitia in Rusia Sovietică si a pătruns după aceia în Europa răsăriteană odată cu guvernele comuniste, instalate cu forta moscovită, este prototipul utilizării celor mai josnice si imorale metode de luptă politică împotriva adversarilor.

Am citit, de curând, o carte despre Garda de Fer, scrisă de comunistii bucuresteni, si am găsit in cuprinsul ei etalate, in toată splendoarea ei mocirloasă, întreaga gama a manierelor necinstite de a vorbi despre adevăr. Si aceasta, sub masca unei pretinse metodologii stiintifice. 

Scopul cărtii nu este numai să creieze neîncredere si să lichideze o stare de spirit, o miscare politică si spirituala, dar să denigreze întreg trecutul politic al Tării Românesti. 

Cartea abundă in falsificări intentionate, in interpretări necinstite si fanteziste si in documentare lipsită de orice autenticitate.

Pentru cel ce cunoaste istoria politică a României dintre cele două războaie mondiale, precum si realitătile societătii românesti, este imposibil să găsească in această carte cele mai elementare probe ale bunului simt.

Să admitem ideia, că Miscarea tineretului roman, canalizată în Garda de Fer, n'a fost decât o manevră a partidelor burgheze, a marei finante si industrii românesti, precum si a Germaniei hitleriste. Se putea face acest lucru, fără o corespondentă la realitătile românesti? In cazul acesta, cum se explică ecoul pe care l-a avut această Miscare in sufletul poporului si cum se explică proportiile pe care le-a luat in concertul politic românesc?

Comunistii dela Bucuresti nu văd cum se sbat din 1945 încoace prin tot felul de manevre să cucerească tara la formula comunistă, fără nici un rezultat?

Un partid politic si o ideologie îsi verifică valentele in functie directă de realitătile societătii, in care acestea există.

Intreg comunismul românesc este construit pe aberatii, fantezii si absurdităti. Deci, nu-i de mirare, că pot tipări asemenea cărti, in care utilizează declaratii personale, smulse sub presiune, chinuri fizice si mintale, in timpul detentiei politice.

Păcatul mare îl săvârsesc cei ce încearcă, sub o formă sau alta, să opereze cu acest material, furnizat de comunisti. Acestia se lasă prinsi in tesătura diabolică a manevre lor buourestene si pun o picătură de amărăciune si venin pe rănile exilului românesc. Acest exil românesc este compus din grupări si personalităti politice cu conceptii deosebite de viata, iar ele reprezintă segmente ale societătii românesti, adică fiecare este ancorat in realitătile românesti, într'un fel sau altul. Dacă obiectivul de luptă al exilului este acelasi, adică eliberarea tării si independenta ei de orice dominatie moscovită, marxistă sau neromânească, legile morale ale luptei politice cer tuturor omenie, respect reciproc, in toate împrejurările, pentru a asigura unitatea de luptă si gând românesc. Cei ce iubesc Tara Românească, se înteleg între ei prin curătenie sufletească si seninătate de credintă.

Lăsăm comunistilor din România privilegiul si gloria miseliei.

Alexandru RONNETT

("DRUM", Anul 9, Nr. 4, Oct.-Dec. 1973)

 

 

/ / /
INAPOI LA PAGINA ROMÂNIEI NATIONALISTE