REBELIUNEA ANTONESCIANĂ

 

Fotocopie a relatării din cuprinsul revistei "LIFE"


   O mărturisire care spune adevărul, din partea unui martor ocular la evenimentele din 21-24 Ianuarie 1941, corespondentul revistei "LIFE" (vezi colectia pe lunile Ianuarie-Februarie 1941).
   Documentul de fată explică în mod clar cine au fost adevăratele victime în timpul rebeliunii antonesciene: Legionarii...  Peste 800 de legionari au pierit asasinati miseleste pe străzile Capitalei, în special în fata Prefecturii Capitalei când, la 24 Ianuarie 1941, urmare a ordinului de încetare a rezistentei si contrar promisiunilor făcute de gen. Antonescu, legionarii masati aici au
evacuat clădirea Prefecturii, s'au încolonat si au iesit în Calea Victoriei pentru a se preda, fiind răpusi într'o mare baie de sânge din ordinul generalului.
   Victime ale acestui masacru, nu au fost doar legionarii: populatia civilă, oameni simpli (între care femei si copii), au căzut victime ordinului criminal al lui Antonescu.

  
"Abia se crăpase de ziuă si auzim răpăit de mitraliere. Nu salve întrerupte, ci un foc continuu si sustinut... Focul nu înceta o clipă, convergea din mai multe părti si se desfăsura cu o intensitate crescândă... Erau bubuituri continue. Fierbea Capitala de gloante: posturi de mitralieră măturau crucis si curmezis străzile principale ale Capitalei... Spre seară focul a încetat si atunci am aflat îngroziti de masacrul de pe străzile Capitalei. Mormane de cadavre zăceau în Piata Teatrului National, la Telefoane, pe Calea Victoriei, la încrucisarea cu Bulevardul Elisabeta, la Palatul Postelor. 800 de vieti omenesti au fost secerate de mitraliere..."


(Horia Sima - "ERA LIBERTĂTII -
STATUL NATIONAL LEGIONAR", vol. II
Editura Miscării Legionare, Madrid, 1986


Dar, despre aceasta, presa "liberă" si "istoricii" refuză să vorbească si să spună adevărul...

 

Octombrie 1940: Comandantul Miscării Legionare, Horia Sima, Vice-Presedinte al României, răspunzând la aclamatiile multimii, în drum către Presidentia Consiliului de Ministri.