IMAGINI LEGIONARE RĂZLETE
 
 Văcărestenii   Văcărestenii
"Văcărestenii" 

Infiintarea primelor Frătii de Cruce  Corneliu Zelea Codreanu  Crucea celor 14 martiri pe locul în care au fost asasinati în pădurea Tâncăbesti
In stânga: înfiintarea primelor "Frătii de Cruce" sub comanda lui Ion Mota; In centru: Corneliu Codreanu pe malul Mării Negre, în tabăra Carmen Sylva, scriind la manuscrisul cărtii "Pentru Legionari" (1935); crucea din pădurea Tâncăbesti, la locul în care au fost asasinati în Noembrie 1938 cei 14 legionari în frunte cu Corneliu Z. Codreanu.

Moti din Ardeal cântând de jale la înmormântarea eroilor Mota-Marin în 1937                          Coperta cărtii PENTRU LEGIONARI
In stânga: moti din Ardeal cântă de jale la înmormântarea eroilor Mota-Marin; In dreapta: coperta editiei Princeps a cărtii "Pentru Legionari"

DECEMVIRII
"Decemvirii" -cei care l-au pedepsit pe trădătorul Stelescu pentru încercarea de asasinare a Căpitanului Miscării Legionare, C. Z. Codreanu: Ion Caratănase, Iosif Bozântan, Stefan Curcă,  Ion Pele, Ion Gr. State, Ion Atanasiu, Bogdan Gavrilă, Radu Vlad, Stefan Georgescu si Ion Trandafir.

INAPOI  LA
PAGINA ROMÂNIEI NATIONALISTE