FOTOGRAFII  LEGIONARE  DIVERSE

[IMAGE] [IMAGE] [IMAGE] [IMAGE]
Dela stânga la dreapta: Ing. Gh. Clime, Printul Al. Cantacuzino, Printul Mihail Sturdza, Palatul Sturdza din Bucuresti

[IMAGE]

Legionari asasinati si expusi pe străzi în timpul marelui pogrom din 21-22 Septembrie 1939

[IMAGE]
 
Legionari mărsăluind pe străzile orasului Târgu Mures în timpul Congresului Studentesc din 1935
 
[IMAGE]
Comandantul Legionar Zaharia Marineasa. Seful întâiului grup de partizani legionari din sudul Banatului. A luptat împotriva ocupatiei comuniste alături de grupul Spiru Blănaru si cel al Comandorului Domăsneanu. A petrecut 21 de ani în temnită. Fotografie din anul 1947.
Născut: 8 August 1921 în Iablanita, sudul Banatului - Decedat: 29 Iulie 1997, Timisoara.

 [IMAGE] [IMAGE] [IMAGE]
Dela stânga la dreapta: 1) Com. Legionar Nistor Chioreanu, fost Sef al Ardealului (foto: Gazeta de Vest)
2) Prof. Univ. George Manu, fost Sef al Comandamentului Legionar din tară între 1943-1945. Se numără printre întemeietorii si organizatorii Miscării Nationale de Rezistentă anticomunistă. Supus unui regim de exterminare draconic, se stinge la 12 Aprilie 1961 în închisoarea Aiud
3) Pictorul Alexandru Bassarab (autoportret). Com. Legionar, Seful Organizatiei Doamnelor Legionare, Sef al Familiei Legionare "Ideea Românească". Ales deputat de Ialomita în 1937 pe lista Partidului "Totul Pentru Tară". Născut la 11 August 1907 în orasul Bacău; decedat la 8 Iulie 1941 în prizonieratul sovietic. Specializat în gravură...
 
[IMAGE] [IMAGE]
Stânga: Gen. Gheorghe Cantacuzino-Grănicerul împreună cu Prof. Nae Ionesc în Gara de Nord din Bucuresti în întâmpinarea rămăsitelor pământesti ale eroilor Ion Mota si Vasile Marin (Februarie 1937)
Dreapta: Troită inchinata Legiunii la aniversarea a 60 de ani dela infiintare

   [IMAGE] [IMAGE] [IMAGE]
Stânga: Corneliu Zelea Codreanu (gravură de Bassarab); Mijloc: Comandantul Legionar Virgil Mateias; Dreapta: Preotul Ilie Tintă, legionar parasutat în Muntii Bucovinei după 1944 împreună cu alti camarazi pentru a lupta împotriva bandelor cotropitoare comuniste. Arestat, a petrecut 14 ani în închisorile: Jilava, Aiud, Văcăresti. Născut la 6 Decembrie 1921 în comuna Amara, jud. Ialomita. Absolvent al Seminarului Nifon din Bucuresti; decedat la 7 Noembrie 1994. A preotit timp de 17 ani în comuna Negoiesti, Prahova, lângă comuna Brazi.

 

[IMAGE]

Aspect dela înmormântarea Gen. Gheorghe Cantacuzino-Grănicerul, 11 Noembrie 1937.

[IMAGE]
Legionari asasinati expusi la Piata Elefterie din Bucuresti, 22 Septembrie 1939, spre îngrozirea populatiei..