Douazeci si sase de volume care privesc revizuirea procesului infam din cursul anului 1938 prin care Capitanul Miscarii Legionare, Corneliu Zelea Codreanu, a fost injust condamnat la ordinele camarilei carliste, proces care s'a dorit in fond un proces al intregii Miscarii Legionare prin implicarea tuturor conducatorilor legionari, dar care a esuat lamentabil in final din lipsa oricaror elemente doveditoare. Acest proces marcheaza, desigur, o pata neagra pe obrazul justitiei care a sucombat in fata oligarhiei atotputernice a vremii, supunandu-se cu slugarnicie ordinelor venite din alcovul regal. 
      Totusi, in conformitate cu articolul 4 din decretul-lege Nr. 3326 bis din data de 3 Octombrie 1940 privind dosarul comisiei pentru rejudecarea proceselor politice cu Nr. 8/1940, cuprinzand decizia Nr. 3 din 31 Octombrie 1940, impreuna cu dosarul Nr. 188/1938 al tribunalului militar al Corpului II Armata, a putut avea loc revizuirea procesului politic inscenat lui Corneliu Codreanu si, in baza tuturor dovezilor prezentate, sa fie pronuntata in unanimitate achitarea acestuia.
      In noaptea de 29/30 Noembrie 1938, sub pretextul "fugii de sub escorta", Corneliu Codreanu a fost executat in chip miselesc impreuna cu alti conducatori legionari in dreptul padurii Tancabesti din apropierea Capitalei.