O ANIVERSARE LA BRASOV

GHEORGHE IONESCU: 90 DE ANI

 

BRASOV, 4 Decembrie

Duminică, 4 Decembrie, a fost o zi de sărbătoare pentru legionarii braşoveni. Camaradul Gheorghe Ionescu a ajuns la onorabila vârstă de 90 de ani, prilej cu care tinerii şi bătrânii legionari s-au reunit pentru a-l felicita pe cel care prin viaţa sa este un exemplu atât pentru prieteni, cât şi  pentru inamici.

Sărbătoarea lui Ghiţă Ionescu a fost un prilej de aducere aminte de camarazii căzuţi. Doctorul Teofil Mija a citit din cartea sa „Noi nu am avut tinereţe”, care va fi lansată, Sâmbătă, 10 Decembrie.

Născut la Roşiorii de Vede, cu 90 de ani în urmă, nu se fereşte nici o clipă să nu admită faptul că întreaga sa viaţă a avut un crez. Legionar de tânăr, Ionescu a plătit greu pentru ideile sale. 

„În 1941, pe vremea lui Antonescu, am fost luat pe sus din casa părinţilor şi condamnat la 5 ani muncă silnică pentru activitate împotriva regimului. Am fost închis la Aiud. În 1946 am fost eliberat, la venirea regimului comunist. Dar acest lucru nu mi-a schimbat nici o clipă crezul meu. Din acel moment m-am angrenat în lupta anticomunistă fără nici un fel de dubii. Eu am fost legionar şi aşa o să mor”, povesteşte mândru Gheorghe Ionescu. 

În lupta anticomunistă a activat doi ani, până când părinţii săi au fost avertizaţi că el este căutat. 

„Doi ani am fost fugar. Până la urmă, în data de 1 Februarie 1950 m-am întors acasă şi în aceeaşi noapte am fost arestat şi dus, din nou, la închisoarea din Aiud. De această dată am fost condamnat la 20 de ani de muncă silnică”, îşi aduce aminte camaradul nostru. Timp de aproape 15 ani candidatul de acum a fost închis, părinţii săi neştiind absolut nimic de el.

După 15 ani de închisoare, la apariţia celebrului decret din 1964, Gheorghe Ionescu, alături de alţi legionari a fost eliberat. Condiţia însă a fost aceea de a nu se reîntoarce în judeţul său. „Am acceptat să vin la Braşov, deoarece acest oraş mi-a fost propus. Ajuns în gara din Braşov, am fost preluat de un ofiţer al Securităţii care nu mi-a spus unde mă duce. Dar mi-a făcut o mare surpriză. M-a dus la un frate de al meu. Eu nu ştiam că el locuieşte aici. Atunci am aflat că tata murise. Iar apoi nu mai aveam la cine să mă întorc în Roşiorii de Vede”, îşi aduce aminte camaradul Ionescu.

În ciuda vârstei sale de invidiat, Gheorghe Ionescu este încă optimist. „Întotdeauna există o speranţă. Iar atâta timp cât poţi nu este bine să renunţi. Trebuie schimbat ceva în ţara asta. Toţi cei de acum sunt tot comunişti. Au pus mâna pe ţară şi au jefuit-o. Un adevăr este clar. Trăim într-un comunism bine camuflat”, spune Gheorghe Ionescu.

 

CÂTEVA IMAGINI DELA FERICITA ANIVERSARE:

 

 

 

 

/ /
INAPOI LA PAGINA ROMÂNIEI NATIONALISTE