LA ANIVERSARĂ

LA ANIVERSAREA POETULUI MIHAIL EMINESCU

 

Bucuresti, Duminică 15 Ianuarie 2006

In cadrul traditional prilejuit de aniversarea nasterii marelui nostru poet national Mihail Eminescu, Duminică, 15 Ianuarie a.c., a fost organizată în incinta Bis. "Sf. Nectarie" din Rahova, Bucuresti, o amplă manifestare dedicată poetului care a trăit si cântat durerile si suferintele neamului nostru în versuri de frumusete nemuritoare.

"Părintele nationalismului românesc", vizionarul si luptătorul acerb pentru cauza entitătii nationale, ne-a lăsat peste veacuri porunca ce reverberează în inima tuturor celor ce cred si simt româneste, o poruncă ce se amplifică prin natura stărilor de lucruri de azi, de restriste, în cadrul unitătii noastre teritoriale în care vechi provincii românesti continuă să fie rupte dela trupul Tării Mamă si a lasitătii politicienilor corupti care ne guvernează: "Să credem în drepturile noastre, să lucrăm, să luptăm în ele, prin ele si pentru ele"... 

Mesajul de constiintă natională adresat de Eminescu generatiilor viitoare, astăzi, în fata pericolului pe care îl reprezintă pierderea identitătii nationale printr'o "uniformizare" europeană, ne-naturală, care capătă un adevarat standard de impuneri si cucerire, este cu atât mai actual. 

"Eu cred în imortalitatea elementului national român...", - spunea marele nostru înaintas. "Să vină numai primăvara libertătii noastre si apoi veti vedea..." Este si mesajul pe care si l-au însusit tinerii nationalisti români reprezentanti ai "Generatiei dela '22" în frunte cu Ionel Mota si Corneliu Codreanu, ca si cei de azi care păsesc pe urmele luptei lor testamentare. Eminescu, acest adevarat precursor al legionarismului, se regăseste în fiecare din noi, contopit în tot ceeace facem si punem la temelia Neamului Românesc, concentrare de puteri sufletesti si însufletire.

Manifestarea omagială dela Bis. "Sf. Nectarie", s'a bucurat de o audientă numeroasă, fiind prezente peste 250 de persoane.

In planul desfăsurării stabilite de Pr. Corneliu, parohul Bis. "Sf. Nectarie", mai întâi a luat cuvântul ziaristul Ionut Băias care a vorbit despre personalitatea lui Eminescu, reamintind împrejurarile tragice în care poetul s'a stins din viată, pe baza studiilor conclusive publicate de specialisti în ultimul timp care vorbesc despre asasinarea acestuia.

In continuare, elevi din cadrul liceului pedagocic "Elena Cuza" din Bucuresti, au recitat numeroase poezii din opera eminesciană, răsplătiti la finele lor de fiecare dată de aplauzele multimii.

Apoi, în scenă au intrat doi actori din Pitesti care, cu pathos, au recitat si au cântat fragmente din opera poetică a lui Eminescu. Intreg publicul prezent s'a angrenat, cântând si recitând împreună cu ei, în momente unice de adevărată trăire si de simtire românească. 

La finalul manifestării, a fost distribuit "Testamentul politic al lui Eminescu" de Crisan Radu Mihai, editat si apărut anul trecut la "Editura Universitară", autorul împărtind autografe celor prezenti, "Testamentul lui Ion Mota" si copii ale articolului semnat comun de Cezarina Bărzoi si Ionut Băias cu titlul "De ce trebuia asasinat Eminescu" publicat în revista "Permanente".

Manifestarea fiind încheiată, multi din cei prezenti au tinut să facă un pelerinaj la mormântul lui Eminescu, depunând jerbe si coroane de flori.

CORESPONDENT

Bădiei Mihai Eminescu de Radu Mihai Crisan

 

Elevii dela Liceul "Elena Cuza"...

...recitând din poeziile eminesciene

"Ce-ti doresc eu tie, /  Dulce Românie"...

In dreapta, Parintele Corneliu...

Actorii pe... "scenă"...

Actorii...

Publicul prezent...

Publicul prezent...

Dl. Crisan Radu Mihai împărtind autografe celor prezenti...

Părintele Corneliu...

 

 

/ /
INAPOI LA PAGINA ROMÂNIEI NATIONALISTE